İşçi işi terk ederek çıktı gitti
Merhabalar.İşveren olarak 17.04.2011 de restoranımızın mutfak bölümünde çalışan bayanlardan birinin yapacagı bir işi ögleden sonra yapması gerektigini şu an herkes gibi onunda tek bir iş için ugraşması gerektigini bildirdim ve tamam diyerek uygulamaya geçti.Ertesi gün yani 18.04.2011 tarihinde sabah 10:00 saatlerinde herkese ufak bir toplantı amacıyla bu kuralı belirttim bundan sonra bu şekilde olmasını söyledim.Aradan 5-10 dk sonra bu iş için görevlendirilen kişi kafasına göre aglayarak işi terk etti gitti.Kimseye birşey demeden bir konu hakkında görüş bildirmeden çıktı ve gitti.Çıktıgı andan itibaren tutulan tutanaklar var.Sigorta ödemeleri tam maaşları eksiksiz ödenen izin günü yazın 10 iken 20 gün şeklinde alan bir kişiydi.İş yerini zor durumda bıraktı ve gitti.Bugün de tutulan tutanaktan sonra yarın muhasebeden çıkışını yaptıracagız ve arayacagız gelip imzalaması için ayrıca noterden de 3 gündür işe gelmedigine dair protesto çekecegiz ve gelip çıkışını imzalaması içeride kalan maaşını almasını söyleyecegiz.Bizi şikayet edebilir mi?Ederse hakkı varmıdır?Ek olarak kamera görüntüleri de mevcuttur..
Teşekkürler
Cevap: İşçi işi terk ederek çıktı gitti
Ne zamandır çalışıyordu sizde?
Acaba yaptığınız toplantıdaki tavrınız rencide edici miydi? Neden durup dururken ağlayarak terketsin ki kadın?
Yo 2 cümlelik bir konuşmaydı ertesi günde aynı şekilde konuştum hatta birinin kırılıp gücenmesini önlemek için ortaya konuşmuştum ama nedense hanımefendi ayrıldı çıktı gitti 1.5 senedir çalışıyordu
Burada, yaptığınız konuşma önemli. Olsa olsa bu konuşma yüzünden bir şikayet söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Çünkü maaş sigorta gibi kendinize düşen görevleri yerine getirmişsiniz.
Gün hesabıyla işe başlayalı 1,5 yılı geçtiyse 6, geçmediyse 4 haftalık bir ihbarı var. Size bildirmeden ayrıldığından dolayı bu kadar size ödemesi gerekiyor. Dolayısı ile sizden maaş alacağı kalmadığı gibi ayrıca borçlanmış olur.
Bunlar dışında şikayet edebileceği bir konu olup olmadığını ise, en iyi siz bilebilirsiniz.
Alıntı:
restoranımızın mutfak bölümünde çalışan bayanlardan birinin yapacagı bir işi ögleden sonra yapması gerektigini şu an herkes gibi onunda tek bir iş için ugraşması gerektigini bildirdim ve tamam diyerek uygulamaya geçti
Bu bahsettiğiniz 2 ayrı iş nedir açmanız mümkün mü?
burası bir restoran ve mantı üretimi yapılıyor kendisi ayrıca da belirli günlerde içli köfte yapıyor.İçli köfte yapımını yengeye ögleden sonra yapmasını öncelikle mantının yetişmesi gerektigini belirttim.Bundan ibaret iki iş olayı :)
İlk iletinizde belirttiğiniz üzere, 3 gün dolduktan sonra noter kanalıyla ihtar gönderip, 3 gündür bildirimsiz devamsızlık yaptığını,geçerli bir mazereti varsa işine dönerek beyan etmesini, aksi durumda sözleşmesinin iş kanunu ilgili maddeye göre feshedileceğini bildirip, bildirimin karşı tarafın eline ulaşmasına rağmen hala bir şey yapmamaışsa, çıkış işlemlerini yapabilirsiniz.
Alıntı:
feyyazes rumuzlu üyeden alıntı
burası bir restoran ve mantı üretimi yapılıyor kendisi ayrıca da belirli günlerde içli köfte yapıyor.İçli köfte yapımını yengeye ögleden sonra yapmasını öncelikle mantının yetişmesi gerektigini belirttim.Bundan ibaret iki iş olayı :)
İçli köfte yapan bir kadının ne kadar içli ve duygusal olacağını tahmin etmeliydiniz. Ayrıca içli köfte beklemez bu aziz yemeğe saygıda kusur etmenizi de ayıplıyorum.
O bayan işçi alınganlık yapmış. İşveren elbetteki yapacağı işi söyleyecek, gerekirse fırçalayacak, sonuçta babamızın işyeri değil.