Cevap: Özel belgede sahtecilik
Size birisi benim kimlik fotokopimi getirse, benim telefon hatlarımı da başka operatöre geçirir misiniz?
Benim kimlik fotokopim bir çok yerde vardır, bunlardan birisi o fotokopiden fotokopi çekip size getirebilir. Siz kimliğin aslını görmeden, kimlikteki fotoğrafın size gelen kişiye ait olup olmadığına bakmadan işlem yapıyor musunuz?
sayın: senoleker
Kesınlıkle hıc bır şekılde kımlıgın aslı olmadan hiç bir şekılde işlem yapmıyorum!
Lakın dedıgım gıbı akser oldugundan dolayı arkadası getırmısse yardımcı olmak ıcın yapmış olabılırım. (Lakın yapmamamız gereken bırsey) Ama dedıgım gıbı kesınlıkle hıc bır sekılde baska musterılerımızın hatlarını (musteri olsun olmasın) onlardan habersız cevırmıyoruz. Şimdi mahkemede ne tur bır cezai işlem uygulanır.?
Dip not: Hat basına operatorlerın vermıs oldugu rakamı sızınle paylasırsam ne kadar gulunc bır rakam oldugunu sızde anlarsınız. Kaldıkı dukkanını kapat gunlerce bununla ugras kımse kolay kolay yapmaz.
Bırde sormak ıstedıgım başka bırsey var.
sevk maddesi: TCK 207/1;53 md Bunun anlamı/cezası nedir.
Özel belgede sahtecilik
MADDE 207. - (1) Bir özel belgeyi sahte olarak düzenleyen veya gerçek bir özel belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren ve kullanan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Ama 207/53 yok ve TCK 53 de çok ilgisiz. Belki 53'ü yanlış yazdınız.
Aslında google'da "TCK 207" yazarak yargıtay kararları dahil birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
Kişi size ayrıca tazminat davası açabilir.Eğer o imza şahsa ait değilse ve o belgeyi siz işleme koyduysanaz ceza kapıda gibi gözüküyor.Binlerce kişi yakın zamanlar da kendi kimlik fotokopileri kullanılarak başkalarına satılan hatlar veya yapılan bu şekilde işlemler yüzünden mağdur oldu ve kamuoyu bu konuda oldukça bilinçlendi.Siz bu işi yapan biri olarak bunları eminim biliyorsunuz.Alacağınız ceza(eğer ceza alırsanız) paraya cevrilebilir (ancak sicilinize işlenecek)ve bundan sonraki iş hayatınızı olumsuz yönde etkilemesi söz konusu olabilir.Kolay gelsin.