-
Cinsel iftira
Lisede okuyan 16 yaşındaki bir erkek öğrenci, aynı sınıftaki bir süre arkadaşlık yaptığı 16 yaşındaki bir kız öğrenci hakkında; ben onunla yattım, şöyle yaptım, böyle yaptım gibi bir sürü saçma sapan şeyleri arkadaşlarına anlatıyor. (Bu durum şahitlerle ispatlanabiliyor.)
Bu söylentilerin çıkması ve diğer öğrencilerin tavırları sonucu kız öğrencinin psikolojisi bozuluyor ve okula gidemez hale geliyor.
Bu durumun hukuki boyutu nedir? Cinsel taciz veya cinsel istismar olarak değerlendirilir mi?Bir cezası var mıdır?
-
Cevap: Cinsel iftira
16 yaşındaki kızın öncelikle velisinin bu konuda ihbarda bulunması lazım. Eğer ispatlayamazsa bu sefer karsı tarafa iftira atılmış olur bunuda göz önüne alınması gerek
-
Cevap: Cinsel iftira
Kız psikolojik tedavi alacak durum ileri boyuta gelmişse, doktordan alınacak bir rapor ve sınıf arkadaşlarından bir kaç şahit ile, ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak suretiyle, burada ceza davası açılabilir.
Ayrıca ceza davasında o erkek çocuğun suçlu bulunması durumunda, kız çocuğunun bu iftira yüzünden uğramış olduğu maddi ve manevi zararlar da tazminata konu olup dava yoluyla talep edilebilir.
Bir hak mağduriyeti yaşamamak için bir avukata danışıp uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.