Kendi kredi kartımı arkadaşıma kullandırtma?
Merhabalar.
Aklıma takılan bir soru var yardımcı olabilirseniz sevinirim ne kadar sitede incelemiş olsam da...
Arkadaşım bu sene üniversiteye başlıyacak ve benim maaşlarımın yattığı vadesiz hesabım var. Ben kendi adıma kredi kartı açtırarak kartı arkadaşıma farklı bir ile yolluyacağım.
Acaba bu şekilde kullanım sorun teşkil edermi ve bankalarda böyle bir sözleşme söz konusumudur ?
Cevap: Kendi kredi kartımı arkadaşıma kullandırtma?
Kredi kartının limiti ne kadar? Arkadaşınız kartı limitinin sonuna kadar kullanıp bunu ödemezse siz ödeyeceksiniz. Burada sorun yok; ödersiniz değil mi?
.
Ayrıca başaksına ait bir kartı kullanmak pratikte pek sorun çıkarmasa da en azından teorik olarak bu bir problem. Çünkü kartı başkasına veremezsiniz ve kendinize ait olmayan bir kartı kullanamazsınız.
Benim önerim, arkadaşınıza bir EK KART çıkartın. Bunu yapabilirsiniz. Üstelik limitini de siz belirlersiniz. Arkadaşınızın yaptığı ne kadar borcu ödemeyi göze alıyorsanız, o kadar limit belirlersiniz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartının limiti ne kadar? Arkadaşınız kartı limitinin sonuna kadar kullanıp bunu ödemezse siz ödeyeceksiniz. Burada sorun yok; ödersiniz değil mi?
.
Ayrıca başaksına ait bir kartı kullanmak pratikte pek sorun çıkarmasa da en azından teorik olarak bu bir problem. Çünkü kartı başkasına veremezsiniz ve kendinize ait olmayan bir kartı kullanamazsınız.
Benim önerim, arkadaşınıza bir EK KART çıkartın. Bunu yapabilirsiniz. Üstelik limitini de siz belirlersiniz. Arkadaşınızın yaptığı ne kadar borcu ödemeyi göze alıyorsanız, o kadar limit belirlersiniz.
Merhaba sayın şenol bey.
Limit kesinlikle tanıttırmıyacağım banka bu konuda benden habersiz bir işlem gerçekleştirecek olursa direk iptal ettireceğim. Kullanılacak olan vadeli ile vadesiz hesaplar arasında genellikle sadece nakit para yatırıp çekme olayı olucak. Buda arkadaşım nakit paraya sıkıştığı anlarda olucak atm cihazlarından çekmek üzere.
Hukuki açıdan emin olamamak kaydı ile beraber bende teorik olarak bir problem kanısı olduğu için dikkate alıp sordum ve bu cevabınızdan sonra banka ile kısa bir görüşme yaptım. Kartı gönderebileceğimi ama doğal olarak yaşanılacak olaylardan benim sorumlu olduğumu ve diğer arkadaşımın herhangibir sözleşme dahili bir olaya gereksinimde olmayacağı belirtildi. Benim aklımdan geçen şöyle bir fikir vardı misal noter huzurunda xxx adlı kişi kendi isteği ile diğer arkadaşı olan x adlı kişinin kart kullanmasına müsade ediyor gibi. Bununda mümkün olmadığını buradan cevabınız ve telefon görüşmesi ile öğrendim.
Ek kart aslında daha mantıklı bu fikrinizi dikkate alıcağım çok teşekkür ederim.
alla alla cok ilginc bir durum.. atm karti cikartin diycem, arkadasiniz da kendi adina atm karti cikartabilir. madem kredi karti vermeyi goze aliyorsunuz bence nakit para gonderin daha iyi. cunku kredi karti direk sizin borcunuz olur. nakit para gonderin "borc olarak" havale edin, daha sonra tahsili acisindan daha kolay olur. kredi kartini kullanan kisi kim olursa olsun daha sonra problem cikarsa ASLA odemez.
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
alla alla cok ilginc bir durum.. atm karti cikartin diycem, arkadasiniz da kendi adina atm karti cikartabilir. madem kredi karti vermeyi goze aliyorsunuz bence nakit para gonderin daha iyi. cunku kredi karti direk sizin borcunuz olur. nakit para gonderin "borc olarak" havale edin, daha sonra tahsili acisindan daha kolay olur. kredi kartini kullanan kisi kim olursa olsun daha sonra problem cikarsa ASLA odemez.
Sayın muhsin bey arkadaşımın ailesi geçmişte yaşadıkları kredi kartı sorunu neticesi ile kart çıkarttıramıyorlar. Diğer türlü nakit para gönderme olanağım maalesef söz konusu değildir ancak söylediklerinizde yalnış bir terimde yoktur hak veriyorum.