Konut Kapıcıları Tazminatının Muhtevası
Saygıdeğer müstakbel meşlektaşlarım, benim annem yaklaşık oniki yıldır konut kapıcılığı yapıyor. Yakında tazminatını alması gibi bir durum söz konusu. Fakat ne kadar araştırdıysam da bu tazminatın muhtevasına ilişkin net bir bilgi bulamadım. Bu konu hakkında bir bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa çok sevinirim. Esen kalın...
Cevap: Konut Kapıcıları Tazminatının Muhtevası
98 yılı girişi olan apartman görevlimiz geçen ay emekli oldu ve 9.980 tl emekli ikramiyesi aldı.
Bu tazminatı hesaplarken sadece kıdem tazminatını mı dikkate aldınız? Bizim apartman kömürlü olduğu için kış aylarında pazar günü ve bayram tatillerini de yapamıyor annem bunu tazminata ekleyemiyor muyuz?
Alıntı:
kocaturkf rumuzlu üyeden alıntı
Bu tazminatı hesaplarken sadece kıdem tazminatını mı dikkate aldınız? Bizim apartman kömürlü olduğu için kış aylarında pazar günü ve bayram tatillerini de yapamıyor annem bunu tazminata ekleyemiyor muyuz?
Tatil farkları,süt parası vs onlar zamanında ödendi.Hesap son maaş olan yaklaşık 670 TL üzerinden hesaplandı.Zaten hesap kanuni olarak bunun üzerinden yapılıyormuş..aslında internette bunun hesabını yapan adres var ama sizin için baktım bulamadım
Teşekkür ederim Sayın muratsel.