Nitelikli dolandırıcılığa dair
merhaba...
öncelikle böyle bir sitede kimselere rahatça iletemediğim sıkıntılarımı aktarma ve bilgi alma şansını sunduğunuzdan dolayı teşekkürlerimi iletirim.
çok yakın bir arkadaşım 22.03.2011'de nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.öncelikle arkadaşı olarak açık görüşe gitme hakkım var mıdır?
arkadaşım ticaretle uğraşıyordu.alacak verecek meselesinden dolayı şikayet edilince tutuklandı.avukatı olumlu konuşuyor ilk mahkemede inş. çıkabileceğine dair bilgi veriyor.bu tarz bir suçlamada şikayetçilerde varsa ilk mahkemede çıkması olası mıdır
Cevap: nitelikli dolandırılığa dair...
İlk mahkemede çıkabilir mi? Tabii ki çıkabilir. Eğer hakim uygun görürse bırakılacak. Avukatınız da hakimin ne yönde bir karar vereceği konusunda bir tahminde bulunmuş. Temenni ederiz ki hakim bu yönde karar verir.
ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.kendimce nette araştırdım ağır bir suçlama olduğu görünüyor.oldukça tedirginiz.23 gündür tutklu mahkeme tarihide hala belli olmadı.
arkadaşlar arkadaşımı açık görüşte görebilir miyim acaba.görebilme şansım varsa ne yapmam gerekir.bilgilendirirseniz sevinirim..
Bu konuları hiç bilmem; Ancak geçen işyerindeki sendika temsilcisi, daha önce işyerimizde çalışırken mahkum olmuş birisini cezaevinde ziyarete gideceğini söylemişti. O sırada merak edip sorduğumda, "benim adımı ziyaretiçi listesime yazdığıdığı için gidebiliyorum" demişti.
Buna göre arkadaşınızın sizi kendi ziyaretçi listesine yazdıması gerekiyor. Sanırım o listeye de belirli sayıda (muhtemelen 3-5) kişinin adını yazabiliyor.
Tabii benim örneğimdeki şahıs hükümlü. Sizinki ise tutuklu. Arada fark var mı bilmiyorum.
a evett o fark olabilir.inşallah ilk mahkemede çıkar da ,bunların hiçbirine gerek kalmaz.teşekkür ederim.
Ağır cezalık bir dava değilse ki sanırım değil, açık görüş savcı izniyle mümkün. Normalde 1. derece akrabanız olması gerekir.
nitelikli dolandırıcılık ağır ceza mahkemesine giriyormuş ama...