Onbeş yaş altı tecavüz iftirası ve tehdit
Merhaba ;
Arkadaşımın işyerinde çalışan bir bayanın kızı (şuanda 15 yaşında) 2009 yılı başında (13 yaşında iken) arkadaşımın onunla zorla birlikte olduğunu, evlenme vaadinde bulunduğunu bunun üzerine ilişkilerinin bir buçuk yıl devam ettiğini iki farklı şekilde ilişkide bulunduğunu ve vaadin gerçekleşmemesi üzerine olayı ailesine bildirdiğini ve suç duyurusunda bulunduklarını ifade olarak vermişler.
Ellerindeki tek kanıtları izinsiz yapılan telefon kaydı
Arkadaşımın ifadesi ;
Bu anne ve kızı beni bukadar zamandır ailemle tehdit ettiler ve aile bütünlüğümün bozulmaması için tek başıma çözmeye çalıştım. Herhangi bir ilişkide asla bulunmadım.
Telefon kayıtlarında zorla konuşturulduğunu savunuyor.
Kızın aynı zamanlarda arkadaşımın erkek kardeşine de sözel, tlf ve smsle tahrikleri var ve kayıtları istendi.
Şuanda tutuklu yargılanıyor.İlk duruşması 3 gün sonra... Sürecin nasıl işleyeceği bunun iftira olduğunu ispatlıyacak herhangi bir testin olup olmadığı arkadaşım adına yapabileceklerim için aydınlatırsanız sevinirim.
Not:
Yapılan ilk muayene de bekaretin olmadığı ama ensest ilişkide de bulunulmadığı onaylandı.
Cevap: Onbeş yaş altı tecavüz iftirası ve tehdit
gercekten çok zor bir durum ve uzun bir süreç isteyen bir dava konusu fakat şikayetlerini geri almaları ve olayın düzmece olduğunu söylemeleri gerekir diğer türlü hiçbir alternatif yok kanun onların yanında oluyor her ne kadar doğruda yanlışda olsa benim de başımda aynı dava var oradan biliyorum takıldığınız birşey olursa yardımcı olmak isterim çünkü aynı evrelerden bende gectim ve yaşıyorum hala...
Tutuksuz yargılanması mümkün olur mu ailenin amacı ciddi meblaalar elde etmek. Şikayetlerini geri almayı hiç düşündüklerini sanmıyorum. İlginiz için teşekkürler....
dava uzun sürerse tutuksuz yargılanır veya lehinize dönerse fakat şu durumda uzulerek söylüyorum mümkün gibi gözükmüyor benim davamdada ciddi meblağlar istiyorlar ve mecbur vermek zorundayız size yakından yardımcı olmak isterim cunku banada yardımcı olan birisinin olmasını cok isterdim nasıl bir durum olduğunu çok iyi biliyorum çünkü yaşıyorum msn adresinizi verirseniz orada daha acık konuşabiliriz
Alıntı:
sueda1985 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşımın onunla zorla birlikte olduğunu, evlenme vaadinde bulunduğunu bunun üzerine ilişkilerinin bir buçuk yıl devam ettiğini ensest ve normal ilişkide bulunduğunu
Ensest ve normal ilişki arasındaki ayırımı bilmiyor bu mağdure sanırım.
Ensest aile içi cinsel ilişki anlamına gelmektedir.Aile dışından birisi cinsel istismarda bulunursa bunun adı sübyancı,tacizci,tecavüzcü olarak nitelendirilebilecekken ensest olarak nitelendirilmesi mümkün değilken mağdurenin cehaletinden kaynaklımıdır yoksa ifade sırasında yönlendirilmiş midir diye düşünceler oluşuyor.
Yapılan muaynenede ensest ilişki olmadığını nasıl anlamış adli tabip !
Tövbe tövbe bunu yapan imzasını mı atıyor ! -dna'dan filan bahsetmiyorum-
15 yaşındaki bir kızın bakire olmadığının anlaşılması ise başka bir hadise ayrıca ?!
bu benim hatam sanırım ben bu mesleki terimleri çok bilmiyorum maalesef burda anlatmak istediğim iki farklı yoldan birlikte olduğunu ifade etmesiydi. Ama daha ilk muayenede daha öncede belirttiğim gibi yalanlandı.
Siz hangi tarafsınız sanık tarafı mı mağdure tarafı mı ?
Hangi taraf olursanız olun illaki vekiliniz vardır.Vekilinize danışıp daha sağlıklı bilgi almanız gerekir.
Mahkemenin hüküm vermesi,hükmün temyizi,temyizin diğer tarafça uygun bulunmayıp tekrar temyizi derken uzun bir süreç gibi gözüküyor.Uzun uzun vekil ile konuşulması hem kafa karışıklığını önler hemde sağlıklı bilgi almanızı sağlar..