Sözleşmedeki belirttiğim şartların daksille silinmesi
Ttnet'in aracı olan bir bayi 2 yıllık sözleşme imzalarsak 7 aylık indirim yapacaklarını ve bunun tek sebebinin eski müşterileri olduğumu söylediler. Kapıya gelen görevli de aynı bilgileri verdi fakat imzalamamı istediği sözleşme sınırsız 8mb'ye geçme paketi idi. Görevli ısrarla kesinlikle bir değişim olmayacağını söylemesi üzerine, yalnızca isteklerimi sözleşmenin üstüne yazarsam imzalayacağımı söyledim.
Sözleşmenin üstüne fiyatta ve pakette herhangi bir değişiklik istemediğimi belirttim. Fakat 7 ay sonra eski fiyattan daha fazla ücret ödediğimi ve paketimin değiştiğini görünce sözleşmemi görmek istedim ve sözleşmenin üstündeki isteklerimin daksille silindiğini gördüm.
Sizlere sorum; sözleşmeye eklediğim yazıların bir hükmü var mı, yazıların daksil ile silinmesi benim ne gibi haklara sahip olduğum anlamına gelir?
Burada yaptığım tek hata ise sözleşmenin bir nüshasını almamış olmak.
Cevap: Sözleşmedeki belirttiğim şartların daksille silinmesi
sözleşmeyi ancak karşılıklı olarak değiştirebilirsiniz. sizin oynamanız demek sözleşmenin iptaline bile neden olablir. ayrıca onlarada oynayamazlar. sizdeki örnek ile tüketici hakem heyetine gidin durumu anlatın onlar çözerler. mutlaka
Alıntı:
ercan806 rumuzlu üyeden alıntı
sizdeki örnek ile tüketici hakem heyetine gidin durumu anlatın onlar çözerler. mutlaka
Sizdeki örnek derken?
bildiğim kadarıyla sözleşmeyi bu şekilde değiştirme hakkınız bulunuyor. Siz bu şekilde değiştirdikten sonra hizmetin verilmeye başlanması demek karşı tarafın da bu sözleşmeyi onayladığı anlamına gelir. imzalı evrakı bu şekilde daksille silmeleri demek belgede sahtecilik yapmaları demek bence savcılığa suç duyurusunda bulunun.
Alıntı:
TCK
Özel belgede sahtecilik
MADDE 207. - (1) Bir özel belgeyi sahte olarak düzenleyen veya gerçek bir özel belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren ve kullanan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bir sahte özel belgeyi bu özelliğini bilerek kullanan kişi de yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Özel belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek
MADDE 208. - (1) Gerçek bir özel belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Sizin imzaladığınız örnek yoksa evrakta sahtecilik iddiasını nasıl ispatlarsınız ki.?