Satın aldıgım yer üzerinde hala hak idda ediliyor
hocalarım ; konuyu kısaca özetliyeyim.
1) 18 dönümlük tek tapulu bir arazi sahibi, eniştesine bu 18 dönümlük arazi üzerinde yer gösteriyor burda kendine ev yapmasına izin veriyor . Daha sonra eniştesi bu yeri bana satıyor. arazinin tapulu gerçek sahibi aradan 1 sene geçtikten sonra 18 dönümlük tapuyu parsel parsel böldürdü. bana da kendi tapu verdi. tapuyu alalı 2 sene oldu. şimdi tapuyu bana satan adam bana 5 milyar daha borcun var diyor. ama ben bütün borcumu ödedim eniştesine. benim tarla sahibiyle bir alış verişim yok. şimdi mahkemeye verecem diyor bana bir hak idda edebilir mi ?
Cevap: Satın aldıgım yer üzerinde hala hak idda ediliyor
Hukuk yargılamasının karakteristiği gereği bir olguyu ileri süren ispatlamakla yükümlüdür.O yüzden kişinin belirtilen gayrimenkul satımında doğan bir alacağının varlığını ileri sürmesi ve dava tehdidinde bulunması sizi korkutmasın.Eğer hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirien satım sözleşmesi ve tapu tescili işlemi varsa ve böyle bir alacağa dair yükümlülüğünüz olmadığına eminseniz bırakın istediğini yapsın.Ancak öncelikle bu gayrimenkul satım ilişkisinden doğan mevcut bir borcunuzun olup olmadığını ve tapuda yapılan tescil işlemlerinin vb. hukuka uygun bir şekilde yapılıp yapılmadığını kontrol edin.İyi akşamlar...
hocam benim kendisi zaten tapu dairesinde paramı elden aldım diye tapu görevlilerine söyledi. ve okudum yazarak altını imzaladı. ama daha sonra para mı ödemedin şaidim var dava edecem diye tutturdu. amacı bende para koparmak ben eniştesine ödedim parayı peşin olarak....
Yani belirttiğim gibi bırakın ileri sürdüğü alacak hakkını ispatlayabilirse ispatlasın...Sadece böyle bir alacak hakkını ileri sürmesiyle dava tehdidinde bulunmasıyla korkmayın.İş yargısal çerçevede çözülecekse eğer ispatla yükümlüdür ileri sürdüğü bu alacak hakkını...O kadar kolay değil...Siz kendisine bu hususta nasıl böyle olmayan bir alacağı ispatlayacağını sordunuz mu kendisine?
komşusu şaitmiş, tüm delili bu.
Yukarıda yorumcunun belirttiği gibi eğer yapılan işlemler yasal ise korkmanıza gerek yok. Bırakın dava açsın ve tanık göstersin...Eğer burada tanık gerçek dışı bir ifade kullanırsa kanun maddesi çok açık. ' 5271 Sayılı Türk Ceza Kanunu`nun yalan tanıklık başlıklı 272. maddesinin 2. fıkrasında da belirtildiği üzere “Mahkeme huzurunda ya da yemin ettirerek tanık dinlemeye kanunen yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir” demektedir.'...mahkeme esnasında yargıçtan tanık hakkında dava açılmasını talep edersiniz...bu gerçekleşmezse dava sonunda bu tanık hakkında siz savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz.kolay gelsin.
Damn; abi fikirlerin ve önerin için tşkederim. Abi tapu dairesinde heryer yasal olarak yapıldı. Eger mahkeme olarak birşey yapamazsa ben başkada birşey istemem. Ben ugrasamam allaha havale ettim. .