2 hususta bilgiye ihtiyacım var
iyi çalışmalar adliyede zabıt katibi olarak çalışmaktayım sizlerin tecrübelerine binaen 2 konu hakkında bilgi almak istiyorum;
1) Dosyamızda davalı ziraat bankası icra müdürlüğünde takip başlatmış ve takip kesinleşmiş borclunun mal varlıklarına haciz konulmuş(ancak başlatılan takibin daha önce tahsili yapılmış bir takip) bunun üzerine borçlu haczdilen miktar kadar mahkememizde menfi tespit davası açtı borcunun iptaline ve borcunun olmadığının tespitini istedi, mahkemede yargılama devam ederken mahkeme dosyasında davalı alacaklı açmış olduğu mükerrek takipten vazgeçiyor ve konulan hacizlerin kaldırlmasını icra müdürlüğünden takip etmiş ve haciz durmuştur. Dava dosyasında bu aşamada ne yapabiliriz fikirleriniz ve varsa yargıtay kararları
2) başka bir dosyada da icra dosyasında alacaklı kadastro mahkemesince kesinleşmeyen vekalet kararından doğan vekalet ücreti alacağını tahsili için takip açmıştır, bunun üzerine borçlu vekili mahkememizde bu takibin iptali için 13/04/2011 tarihinde dava açtı, ben icra müdürlüğünden dosyayı bugun istediyip dosy bana geldiğind icra dosyasında alacaklı vekil 11/04/11 tarihinde takipten feragat etmiş ancak feragat harcı 14/04/11 tarihinde yatırılmış mahkemece bu durumda nasıl bir karar verilmeli vekalet ücreti nasıl olmalı her iki vekil açısında görüşleriniz ve yargıtay kararlarınız varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Cevap: 2 hususta acil bilgiye ihtiyacım var
Her ikisinde de dava konusuz kaldığından karar vermeye yer olmadığına masrafların ve varsa avukatlık ücretinin davaya sebebiyet vermesi nedeni ile davalıya yüklenmesine karar verilmesi gerektiğine inanıyorum.
Cevap: 2 hususta acil bilgiye ihtiyacım var
avukat bey teşekkürler başka cevaplarda bekliyorum
Cevap: 2 hususta bilgiye ihtiyacım var