Gih memurunun işçi olarak çalışması
Merhaba iyi çalışmalar öncelikle,ben ve arkadaşlarım bir belediyenin sular idaresinde gih memuruyuz görevimizle ilgili olarak çalıştırılmıyoruz, vardiyalı olarak haftada bir gün izinli yıllık izin verilmeden resmi tatil günleri bayramlar dahil işçi olarak kürek temizlik şöförlük,güvenli olmayan teknik işlerde ve birçok bilumum işlerde çalışmaktayız işçilerde bizim yerimize bizim görevlerimizde çalışmakta ve bu yapılanlar için bir yazılı tebliğ yapılmadı,yetkililerle sözlü olarak görüştüğümüzde bizim memur olarak çalıştırılmayacağımız onlara yandaş olmadığımız denildi,bu durumda ne yapabiliriz çok zor durumdayız.
Cevap: Gih memurunun işçi olarak çalışması
Kadronuz GİH memuru ise yapmış olduğunuz işin kadro göreviniz ile uyumlu olmadığınız bu nedenle yapamayacağınızı bir dilekçe ile belirtin. Akabinde işçilerin yapacak olduğu size verilen işleri yapmayın. İdare size ceza vermek isteyebilir. Sizde idare mahkemesine başvurabilirsiniz? Bu tip uygulamalar birçok belediyede var maalesef. Bizdede oldu bende GİH memuru kadrosundayım. Görevlendirme ile zabıtalık yapmaktayım benim için bir mahsuru yok. Banada bir işçinin yapması gereken gazete dağıtma işini yapmam söylendi, ben yapmadım ve yapamayacağımı Belediye Başkanına söyledim. Bana bu görev bir daha verilmedi. Tabi bana karşı bir soğukluk mevcut fırsatını bulsalar ipimi çekmek isterler. Ben daha sonra Şeflik sınavını kazandım atamam yapılmadı bende mahkemeye verdim. Yani işin özü dik durmak. Memurun atılması öyle kolay bir iş değildir. Memurun önünde iki yol vardır. Ya Düzenli memur olacaksın dik duracaksın, yada düzenin memuru olacaksın rahat edeceksin. Benim prensibim düzenli memur olmak sizi bilemem!!!
Cevap: Gih memurunun işçi olarak çalışması
Değerli hukuki net üyeleri problemimin çözümü için yasal olarak hangi yolları ve hangi prosödürleri izlemem gerektiğini cevaplayacak olan varmı?