Turkcell Fatura Kesim Tarihleri hususunda
Herkese merhabalar,
Ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bir kaç aydır Turkcell Vınn faturalarım ile alakalı problemler yaşamaktaydım. 2-3 ay 39,00TL'lik bedeller yerine 140,00TL ve yukarı bedeller ödeyince ben de son dönemki faturamı güncel olarak takip etmeye başladım. Güncel borcumun kotam dolmadığı halde 88,00 TL olduğunu görünce müşteri temsilcisi ile görüştüm.
Yanıt ise şu;
"Fatura ibraz tarihiniz ayın 25'inde. Yalnız sizin internet paketi yenilenme tarihiniz ayın 27'si. Siz bu iki gün içerisinde kota aşımı yapıyorsunuz bu yüzden yüklü fatura ödüyorsunuz."
Bu yanıt üzerine, yine detaylı inceleme yaptım. Ayın 25'inde kota aşımım olmamış, ama ayın 26'sında nasıl olmuşsa kota aşımım olmuş. Ve 2 gün içinde de 49,00TL'lik internet gezintisi yapmışım.
Benim kafamı karıştıran soruya gelince, İmzaladığım sözleşmede Vınn başlangıç tarihi ayın 30'u görünüyor, fatura kesim tarihim 25'i, ayın 27'si nereden çıkıyor? Ve ne faturamda ne de sözleşmemde bu hususta bilgilendirme yapılmamış. Bu konuda bilgilendirilmem gerekmiyormuydu?
Nihayetinde, güncel borcu da ödeyip, tahahütümü iptal edip (bunun için de ayrı bir tahahhüt bozma bedeli ödedim) kapattım Vınn'ı.
Tüketici olarak bu konuda yapabileceğim bir yaptırım olabilir mi?
Cevap: Turkcell Fatura Kesim Tarihlesi hususunda
Konu ile ilgili olarak;
Vınn aldığınız tarih nedir ?
Eğer vınn sözleşmesini ayın 27'sinde yaptıysanız hesap kesim tarihiniz ayın 25'i ise. 25 ile 27 günleri arasında kullanımınız ücrete tabi olabilir.
vınn aldığınız tarihten itibaren hesap kesim tarihine kadar olan kullanımlarınız kotanızdan düşer. 25inden 27 sine kadar kullanımınız ek ücrete yani paket aşımına tabi tutulabilir.
Cevap: Turkcell Fatura Kesim Tarihlesi hususunda
Vınn'ı aldığımda imzaladığım sözleşmede tarih o ayın 30'u görünüyor.