askeri mahkemenin verdiği cezaların sivile kalması için ne yapılması gerekiyor acaba?bir avukata vekalet verirsek ''müvekkilim cezasını sivilde çeksin'' tarzı bir dilekçe yazınca oluyor diyorlar ama bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim
Printable View
askeri mahkemenin verdiği cezaların sivile kalması için ne yapılması gerekiyor acaba?bir avukata vekalet verirsek ''müvekkilim cezasını sivilde çeksin'' tarzı bir dilekçe yazınca oluyor diyorlar ama bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim
temyiz hakkın yokmu temyize gönder sivile kalır mahkeme süreçleri zaten kısa değil. bi itirazın git geli askeri mahkemeye göre 7 aya kadar sürebiliyor
işte mahkeme kantindeki bir açıkla ilgili bu askeri disiplin mahkemesi mi oluyor bilmiyorum disiplin mahkemesinde temyiz ettikten sonra geri dönüş çok kısa sürede oluyormuşta
öncelikle merhaba bilginiz olsun disiplin ceza mahkemesi 5 aydan fazla ceza vermeye yetkili değildir
evet bu arada 3 adet temyiz hakkınızın oldugunu düşünüyorum (1-2. red olmazsa) geri dönüşlerin kısa sürdüğü doğrudur en geç 2-3 ay gibi bir süre zarfında dönüşü oluyor ortalama verilecek ceza 1 ay gibidir tabi, karar hakimindir bu sadece fikrimdir her ne olursa olsun iç hizmet yönetmeliğini vs vs bilen bir avukattan destek alman %100 yararına olacaktır.
ek olarak disiplin ceza mahkemesinin verdiği ceza 21 günü geçmesi durumunda askerlikten saymaz 21 günü geçmezse Disiplin ceza odasında(disko) yatılır 21 günü geçen cezalar askeri ceza evinde yatılır. bu konuda bilgim bukadardır ama dediğim gibi bir avukatla görüş
Öncelikle hangi mahkemede ve hangi suçtan yargılandığınızı öğrenirseniz daha ayrıntılı yardımcı olabilirim
Ancak Disiplin Mahkemesince verilen hapis cezalarının sivilde infaz edilmesi mümkün değil.
öncelikle ilginize teşekkür ederim mahkeme konusu kantinde meydana gelen bir açık.kardeşim kantin sorumlusuydu da.görevi ihmalden hapis cezası verilebil deniyor 45 günü kaldı ceza yatmadan gelmesi için uğraşıyoruz
kantindeki açık askeri ceza mahkemesi kapsamındadır.temyiz süresi en az 7 aydır.
peki askeri disiplin mahkemelerinde temyiz nasıl oluyor?cezanın artması gibi bir ihtimal var mı?temyiz süresi ne kadardır?birde temyiz eden ere kızıp cezayı artırma ihtimalleri var mıdır?
disiplin mahkemesinde de temyiz vardır. konu bir üst bölgede olan disiplin mahkemesine gider.askere kızıp cezayı artırmazlar.ama her temyizde ceza artabilir yada azalabilir.bu mhakeme heyetinin olayı incelemesine ve davanın içeriğine göre değişir.bu nun süreside 2 ay civarıdır