Yüksek lisans ve tecil- sevk tarihi mi tecil bitiş tarihi mi?
merhaba iyi günler, ben 2009 temmuzda lisans öğrenimimi bitirdim ve 2 senel tecil ettirdim, tecil kağıdımda erteleme bitim tarihi: 02.07.2011 , muhtemel sevk tarihi: 30.11.2011 ve celp dönemi 2011 aralık yazıyor, ayrıca yukarıda 30.11.2011 tarihine kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktadır yazmaktadır. Benim sorum 2011 ağustos eylül aylarında yüksek lisansı kazansam ve eylül ayında kaydımı yaptırsam askerliğim tekrar tecil edilir mi, kafamı karıştıran nokta erteleme bitim tarihinin temmuz 2011 , sevk tarihinin 2011 Aralık olması, yardımcı olursanız sevinirim, süreçte bakaya, kaçak gibi sorunlar yaşamak istemiyorum, çok teşekkürler şimdiden
( bu konu daha önce tartışılmış ancak net bir karara ve görüşe yer verilmemiş- sürece hakim biri varsa yardımcı olursa sevinirim)
Cevap: Yüksek lisans ve tecil- sevk tarihi mi tecil bitiş tarihi mi?
cevap verecek biri yok mu
kusura bakmayın da şuraya askerde nasıl çürük raporu alırım, şu şartlar çürüğü sağlar mı yazsam 100 tane cevap gelirdi, şu an 1 tane bile cevap yok, ilginç
Alıntı:
tonyhawk rumuzlu üyeden alıntı
kusura bakmayın da şuraya askerde nasıl çürük raporu alırım, şu şartlar çürüğü sağlar mı yazsam 100 tane cevap gelirdi, şu an 1 tane bile cevap yok, ilginç
:)
Burada; "sorulan sorulara cevap verme mecburiyeti olan" hiç kimse yok ne yazık ki.
Cevap verenler, ilgi duydukları konulara canları isterse cevap veriyorlar.
Mesela son mesajınızı gördükten sonra benim canım cevap vermek istemedi ama yukarıdaki cümleleri yazdıktan sonra canım tekrar cevap vermek istedi.
"ayrıca yukarıda 30.11.2011 tarihine kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktadır yazmaktadır." diye yazdığınıza göre demek ki 30 Kasım'a kadar askerlikle ilişkiniz yok. O halde en geç 29 Kasım'da kaydınızı yaptırmış olursanız ek-10 alıp şubeye götürebilirsiniz.
Çünkü okul sizden kayıt anında askerlikle ilişkiniz olmamasını ister. Kayıttan sonraki şu kadar gün ya da ay / yıl değil.
çok teşekkürler , insanların zorunluluğu var dememiştim cevap vermeye, tekrar teşekkürler
Şubeye götürmeniz yetmeyebilir.
Ekseriyetle 2 ay evvel evraklar toplanıp, ankaraya gönderiliyor.
Ayni 25 ekim tarihine kadar evraklarınız gitmezse asker olabilirsiniz aralık ayında.
Kayıt yaptırdığınız gibi okulun askerlik şubesine evrak yollamasını sağlayın.