Gizli Numaradan Rahatsız ediliyorum (diğer konuları okudum cevap almak istediğim soru farklı)
İyi günler öncelikle başıma gelen olayı anlatayım
Beni yaklaşık 4 aydır gizli numaradan arayıp rahatsız eden bir bayan var ve hakkımda neredeyse bilmediği yok.Neyse bende bugün savcılığa şikayet dilekçesi verdim sormak istediğim bu numarayı bulduğunda savcı mahkemeyemi çıkarır şahsı dava açılırmı benim haklı olduğum ki haklıyımda rahatsız ediliyorum mahkeme ücreti veya herhangi bir ücret ödermiyim üniversite öğrecisiyim malum maddi imkanlar sıkıntılı ve diğer bir sorumda şikayetimi geri aldığımda yine bir ücret ödermiyim?
Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden tşk ederim...
Cevap: Gizli Numaradan Rahatsız ediliyorum (diğer konuları okudum cevap almak istediğim soru farklı)
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123. - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
---------GEREKÇE---------
MADDE 123) :
Madde, belirli bağımlı hareketlerle kişilerin huzur ve sükûnlarının bozulması hususunda gösterilen çabaları cezalandırmaktadır.
Suçun maddî unsuru bir kimseye ısrarla, gece gündüz demeden telefon edilmesi veya ona karşı ısrarla gürültü yapılmasıdır. Örneğin oturulan apartmanın alt veya üst katında sürekli olarak öteberi çalarak gürültü yapılması gibi.
Ancak bu hareketlerin sırf mağdurun huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla yapılması gerekmektedir. Böylece madde, suçun oluşması için özel bir maksatla hareket edilmesi şartını getirmektedir.
Dikkat edilmelidir ki, bu suç tanımıyla cezalandırılan fiiller, kişiler üzerinde uygulanacak maddî veya cebrî bir müdahale niteliği taşımamaktadır. Bu suç tanımı ile, kişilerin psikolojik, ruhsal sükûn içinde yaşamak hakkı korunmaktadır.
Yapılan etkinlikler sonucu mağdurun dengesi bozulduğu örneğin ruhsal bir teşevvüşe uğradığı hâllerde ise, kasten yaralama suçu söz konusu olacaktır .
Maddede düzenlenen suçun soruşturulması ve kovuşturulması, suçtan zarar görenin şikâyetine bağlıdır.
Telefonla yaralama bile yapılabilmektedir. :)
Siz ücret ödemezsiniz.
Mahkemeye çıkıp çıkmayacağına savcılık rahatsız edenin ifadesinin alınması sonucu karar verir.Mahkeme açılır ise şayet masraflar sanık üzerine bırakılır.
Şikayetinizi geri aldığınızda ücret ödemezsiniz.
Cevap: Gizli Numaradan Rahatsız ediliyorum (diğer konuları okudum cevap almak istediğim soru farklı)
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Telefonla yaralama bile yapılabilmektedir. :)
Telefonu mağdurun kafasına atarak da yaralayabilir :)
çok teşekkür ederim ilginiz için çok faydalı oldunuz Allah razı olsun