Hakkımda açılmış bir dava var ve ya vardı ama e-devlet ve uyaptan baktığımda bulunamamıştır diyor aile mahkemelerinde açılmış davaları e-devlet veya uyaptan görebilir miyiz?? Eşim davayı geri çektiğini söylüyor
Printable View
Hakkımda açılmış bir dava var ve ya vardı ama e-devlet ve uyaptan baktığımda bulunamamıştır diyor aile mahkemelerinde açılmış davaları e-devlet veya uyaptan görebilir miyiz?? Eşim davayı geri çektiğini söylüyor
PTT ye gidin, e-devlet şifresi alın. bununla www.turkiye.gov.tr adresine girin. burada adınıza açılmış dava olup olmadığını görürsünüz.
Daha doğrusu orada ilgili alanda "Adınıza açılmış dava yoktur" yazıyor, dolayısı ile bir dava açılırsa orada görüneceğini zannediyorum :)
aile mahkemeleride buna dahil değil mi ?? daha doğrusu ben baktığımda gözükmüyor hiç bir şey
Dava dilekçesinde adınız soyadınız ve adresinizle birlikte T.C numaranız verilmemişse uyap sistemine kayıt yapılmamış demektir. Eşinizden mahkeme bilgilerini öğrenip kaleme gidip bilgi alabilirsiniz.
Daha ciddi davaların da görünmeyebildiği hakkında bir yerlerde bir şeyler gördüğümü hayal meyal hatırıyorum ama şimdilik bu kadar diyeceğiz sanırım.
e-devlet'in birçok yeri düzgün çalışmıyor zaten.
benimkide uyap ta gözükmedi. ama eşimin tc si ile girdiğimde gözüktü. eşinin tc sini biliyorsan ondan gir varsa gözükür
Neden? çünkü Davacının TC nosu olmadan dava dosyası kabul edilmiyor. Davalının TC si verilirse görevli onu da kaydediyor hepsi bu kayıt işlemi sırasında gerçekleşiyor.
O zaman açtığımız davalar kesin görünür ama hakkımızda dava açıldıysa görmeyebiliriz. Hatta postacı eve bile gelmeden "adreste bulunamadı" diye muhtara bırakır, muhtar da kutuya atar, dava da "davalının gıyabında" sonuçlanır...
En sağlamı ara ara muhtara gidip tebligat kolisini devirmek gerek sanırım.