Sitede Yaşanan Balkon Sorunu
Merhaba,
Dört bloklu bir sitede oturuyorum. Sitede balkonlara pimapen sistemi yapılmayacağına dair bana herhangi bir yönetmelik vs yazılı olarak verilmedi. Hatta karşı dairede bir kişi arka balkonuna yaptırmış bir senedir de kullanıyor. Ben de arka balkonuma dün pimapen sistemi yaptırınca yönetici kapıma gelip pimapen kaplamanın sitede yasak olduğunu ve bunu söktürmem gerektiğini aksi takdirde beni avukata vereceğini söyledi. Bu durumda haklarım nedir, yönetici dediğini yapar mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Sitede Yaşanan Balkon Sorunu
Sanırım bakonu kapatıp oda haline getirmekten bahsediyorsunuz.
Bir kere kural olarak yapmamanız gereken şeyler çok zaman size yazılı olarak verilmez. Bunları bilmeniz gerektiği düşünülür. "Kanunu bilmiyordum"'un bir mazeret olmadığı gibi.
Bildiğim kadarı ile bu tür bir tadilat için yönetimin yani daire maliklerinin onayı gerekiyor. (Tümünün mü çoğunluğunun mu hatırlayamadım ama galiba biri bile itiraz etmeden hepsinin kabul etmesi gerekiyordu)
Ayrıca orada bir cümle hatası var. Sizin siteye mahsus bir yasak değil bu. Genel olarak böyle. Hatta benim müstakil (bakın daire bile değil) evim var ve ikinci katın balkonunu kapattım; belediye söktürdü. Bir sitede bunun serbest olmasına ihtimal veremiyorum.
Cevap için teşekkürler Şenol Bey.
Fakat bir de şu var; apartman yöneticisi kendi evini camla kapattırıp oda haline getiriyor ve kendisi cam yaptırdığı için herkesin de bu şekilde yapmasını istiyor (kimseye sormadan, imza bile toplamadan) fakat başka biri pimapen yaptırınca bunun yasak olduğunu söktüreceğini söylüyor. Bir de bu yönden bakınız olaya.
okudum şimdi teşekkürler. o zaman burada yazılanlara göre ben yönetmeliği aykırı birşey yapmamışım diye anlıyorum yanlışsam lütfen düzeltiniz.