Taksi çıkması araç (Aksini iddia ederek satmak)
Merhaba Sayın Hukukcular;
1,5 ay önce Samsun'dan bir araç satın aldım. Araç galeride bulunmaktaydı. Galeri sahibiyle araç konusunda görüşürken, aracın taksi çıkması olup olmadığını sordu. Yanımda da abim, babam ve birkaç arkadaşım vardı. Galeri sahibi kesinlikle taksi çıkması değildir diyerek bu konuyu kapattı.
Velhasıl aracı satın aldık. Ufak tefek bakımlarını yaptırdım. Ancak ağır bakımları nedeniyle sanayiye götürdüğümde aracın taksi çıkması olduğunu söylediler. Gerçekten aracın altı sarı renkti.
Şimdi sizlere sormak istediğim soru şu. Acaba galeri sahibinin aracın aslını inkar ederek bizim satın almamıza neden olması "DOLANDIRICILIĞA" girer mi ? Bu konuda dilekçe ile suç duyurusunda bulunmak istiyorum.
Mesajı okuyan ve yardım eden/etmeyen herkese teşekkürlerimi iletir, saygılarımı sunarım.
Cevap: Taksi çıkması araç (Aksini iddia ederek satmak)
TCK MADDE 157. - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
ürünü satarken yalan döylediği ve bundan çıkar sağladığı için dolandırıcılık suçu işlemiş olur kanaatindeyim.
Cevap: Taksi çıkması araç (Aksini iddia ederek satmak)
Saygıdeğer hukukçularımız ;
Benzer bir olay da benim başıma gelmiştir. Ancak ben aracı aldığım kişiyle görüştüğümde bana aracın taksi çıkması olduğunu bende bilmiyordum diyor. Yalnız araç 3 sene takside kullanıldığı için aracın kilometresi ile de oynanmış. 90 bine düşürülmüş. Bu durumda ben ne yapabilirim. Aynı madde benim için de geçerli olabilir mi ? Hukuki açıdan hakkımı nasıl aramam gerekiyor. Yardımcı olanlara da olmayanlara da çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. İki gündür uyuyamıyorum. Saygılar...