-
Tapu iptal davası
Merhaba..biraz karışık bir konu..kısaca anlatayım..bana ciro edilen senet ödenmediği için senet sahibinin evine icra yoluyla el konuldu..ve ben bu evi ihalede satın aldım..tapusuda benim üstüme geçti..karşı taraf hakkımda mahkeme açmış..dava icra davasıyken 8 ay sonra 2 tane şahit bularak davayı ceza davasına çevirdiler..ama şahitler hakkında takipsizlik kararı alındı..buna rağmen ben bu senedin alınışıyla ilgili fikir ve eylem birliğinden 3 ay hapis cezası ve adli para cezası aldım..bu arada tapu iptal davası açılmış ve dava tapunun iptaliyle sonuçlanmış..bu arada ev sahibi kadın öldü ve mirasçısı olarak evlat edindiği kişiye kalıyor..hakkımı ararken haksız duruma düşürülüyorum..bu konuda ne yapabilirim yasal olarak..
-
Cevap: Tapu iptal davası
Size "mahkeme açan karşı taraf" kim? Senedin borçlusu mu alacaklısı mı? 2 tane şahit bularak ceza davasına çeviren kim? senedin alacaklısı mı borçu varisleri mi? "Şahitler hakkında takipsizlik kararı" ne demek?
-
Cevap: Tapu iptal davası
Anlaşılan size ciro edilen senet asılsız çıkmış veya alacaklıda bir problem varmış, icra işlemi uygulanmış gayrimenkul satışa çıkmış, siz almışınız. Bu arada borçlu taraf olarak gözükenler dava açmışlar alacağın haksız olduğu karara bağlanmış yani borçlarının olmadığını ispat etmişler. Dolayısıyle uğradıkları maddi ziyanı karşılamak üzere tapu iptal tescil davası açarak tapularını geri almışlar. ( doğru anladıysam)
Buna göre ;1- Tapuyu geri almaları uygun ve haklarıdır.
2- Sizin alacağınız size senedi ciro eden kişi veya kuruluştadır. Yani sizin muhatabınız onlardır.
3- Ceza davası: Senedin düzenlenmesi ile ilgili veya haksız mal edinme, Zorla senet imzalatma, tefecilik gibi unsurlar sabit olursa söz konusu olabilmektedir. Mahkemenin verdiği karar yargıtay yoluyla temyiz edilebilir.