Herkese iyi akşamlar. Davacı olduğum bir Ecrimisil davasında 4.celse görülmüş olmasına rağmen kira bedelinin tespiti ve başlangıç tarihi için henüz mahkeme bir bilirkişi atamasına karar ver(e)medi. Bu dört celse boyunca ortak konutun davalı (boşandığım bayan) tarafından kullanıldığına dair 5-6 adet yazılı delil (karşı tarafın hakkımda suç duyurusu ile yazılı ikrarı dahil) ve şahitlerim dinlenilmiş. Karşı taraf ise yalan mazeret dilekçesi ile davayı uzatma, birbirini yalanlayan yazılı cevaba cevap dilekçesi dışında bir şey yapmamıştır. Kısa bir süre sonra görülecek 5. celseye davalı taraf 2 tanık göstermiştir. Tanıklardan birisi boşanmış olduğum bayanın annesi..iştiraki nafaka davasındaki yalan beyandan hakkında savcılık soruşturması yürümekte..ve bunu mahkeme esnasında yazılı olarak sunacağım...Diğer bir tanık ise benim önceden tanıştığım ve yalan beyan vermesi konusunda kendisinden söz alınan bir kişidir. Bu kişi ile yaptığım görüşmede boşanmış olduğum bayanın tel ile araması sonucu biran dalgınlığa düştüğünü ve tanıklığı kabul ettiğini söylüyor. Ama şimdi ise pişmanlık duyduğunu ve yalan tanıklık yaptığında olayların kendisi için iyi olmayacağını ve mümkünse mahkemeye çıkmak istemediğini beyan etti. Mahkemede onun tanık ifadelerinde bir terslik olmaması için benim onun adına yazmış olduğum ve olay hakkında gerçeği yansıtan yazılı beyanını imzalatarak aldım. Sormak istediğim bu kişinin yazılı ifadesini davadan önce dava dosyasına koymak ve davaya katılmaması mümkünmüdür...yada bu tanık davaya katılmak zorunda ama yazılı ifadesini celsede mi sunmasımı gerekir.Cevabınıza şimdiden teşekkür ederim.