Savcı soruşturması dosyasından fotokopi
savcılık soruşturma dosyasından nitelikli dolandırıcılık dosyasından dosyayla ilgisiz şüphelinin kocası dilekçe sunarak fotokopi almış bende görünce şikayet ettim. fakat savcılık tck.2 md. gereği takipsizklik verdi. ne yapmalıyım. bu suç değilse herkes dosylardan neden fotokopi alamıyor. özel belgelerimi almak sayılamzmı.teşekkürler.
Cevap: Savcı soruşturması dosyasından fotokopi
Kusur fotokopiyi veren kalem memurundadır.
savcılık takipsizklik kararı verdi yazıda ilgili dosyanın başka mahkemede bulunduğu ve bu konu ile cezada bulunmadığından takipsizklik verilmiştir demenin savcılık sorumluluğu açısından anlamı nedir. yani örtüyorum anlamındamı teşekkürler.
Alıntı:
ardaburak rumuzlu üyeden alıntı
savcılık sorumluluğu açısından anlamı nedir. yani örtüyorum anlamındamı teşekkürler.
Savcının bir sorumluluğu yok sayın üye.
Dava dosyasının içeriğinin dilekçe yazmak suretiyle fotokopi almak isteyen ya davanın taraflarından biri olmalıdır yada tarafların vekillerinden biri olmalıdır.
Siz şahsın kocasını şikayet etmişsiniz savcılık bu konuda takipsizlik vermiş.Burada kasıt olsada/olmasada sorumluluk fotokopiyi verip dilekçeyi kabul eden memurdadır.Memuru şikayet etmeniz ve sonuç almanız daha olası gözükmektedir.