Kasten Yaralama ve Asliye Ceza Davası
İyi Günler...
Eşimin Kardeşi tarafından Darp Edildim....Hastaneden , Burun Travması Gerekçeli İş Göremezlik Raporu ile birlikte , Adli Tıp Kurumundan ;
1- Kişinin yaşamını tehlikeye sokmadığı ,
2- Basit bir tıbbi müdahale ile giderilemez nitelikte olduğu
3- Kırığa bağlı arızasının şahsın yaşam fonksiyonlarını hafif (1) derecede etkiler nitelikte olduğudur.
raporu verildi.Savcı Asliye Ceza Mahkemesinde Kasten Yaralama Suçu ile TCK 86/1 , 87/3 ve 53 den ceza talep etmiş.(İddianame)
Karşı tarafın sicili temiz.
Soru - 1 : Karşı taraf ne ceza alır ?
2 :Kırığın oluşturduğu eğriliği Estetik tedavisi ile faturalasam ve avukat tutsam
bu iki masrafımı mahkemeden karşı tarafın ödemesini istesem , talebim karşılanırmı...?
Bu ceza davasının sonunda Manevi tazminat davası açma hakkım olurmu ?
Yardımcı olursanız sevinirim...:alala:alala
Cevap: Kasten Yaralama ve Asliye Ceza Davası
Yardım Talebimle İlgili Yardımcı Olabilecek Kimse Yokmu Acaba...
Sn Ekrem SENCER :
Forumda sorulan bir yaralama suuçuna verdiğiniz yanıtta göre görüşlerinizi almak istiyorum....
Eşimi yolda görüp konuşmak istediğimde , kardeşi tarafından darp edildim.Şikayetim sonrasında karakola gelip ifade vermişler.Olayı , benim küfrettiğim ve yumruk salladığımdan ama boşa gittiğinden yola çıkarak özetleyip , (edilen sinkaflı küfür ve boşa atılan yumruk ile oluşan tahrikle ) ifadeyi tamamlamışlar. Ben konuyu doğrusu ve duru şekliyle anlattığımdan savcı sanki olayı benimle yaşamış gibi değerlendirerek ifadelerin dogrugunu kavrayarak , kasten yaralam suçu işlenmiştir suçlamasıyla 86/1 ve 87/3 maddelerinden kamu davası açmış.
Tanık dinletme gereği duymadığımda ki zaten olayın varlığını ifadelerinde de red etmemişler Karşı taraf , 29.maddeden faydalanırmı ? en iyi ihtimalle ne ceza alır.?
Benim izah ettiğim sıkıntıma yanıt verecek bir yetkili olursa çok memnun olucam ...
Herkese İyi Günler...Tarafıma Hakaret Ettiğini 3 Adet Tanık Beyanı İle Dava Konusu Haline Getirdiğim Olayın Karşı Tarafı , Yalancı Tanık Götürerek İfadesini Verdirmiş. O sahıs o gün orada bulunmadığı halde oradaymış gibi ifade vermiş.
Yalancı tanık olduğunu nasıl ispatlayabilirim....Yardımcı olurmusunuz.
İlk Duruşmaya çıktık. Bilgisine başvurulması adı altında soyadımı halen taşıyan şahıs (eşim) karakol ifadesinde benden için , '' yumruk salladı boşa gitti '' diye yazarken , duruşmada '' banada kafa attı yumruk attı '' şeklinde yeminli ifade verdi. Avukatım iki çelişkili ,ifadeyi mahkeme huzurunda sorunca da , '' polisin yazdığı bir paragraftır '' cevabını sarf etti. Bunun üzerine avukatım yalancı tanıklık yapıyorsunuz diye yorumlayınca , karşı avukat sanki yalancılıkla suçlama yapıldıgını dava edeceğini söyledi. Benim avukatımsa bu avukatı Baroya şikayet edeceğini söyleyince hakim , herkesi duruşma salonundan dışarı çıkarıp duruşmayı erteledi.
Bu Durum ; Yuvasını Yıkan '' sözüm ona anası dayısı danası '' Yalan İfadelerle arka çıkarak Utanma duygularını unutan kadınlara bir örnek yaşanan bu olayda ; üstüne can güvenliğim yok diye savcılığa suç duyurusunda bulunan kadınlar için ibret vesikasıdır.
Yazılı ve Görsel Basın Organlarında KOCA VAHŞETİ diye yapılan haberlere bunu eklesinler de KADIN KOMPLOSU nedir bunuda görsün bu necip millet......