İnternetten kredi kartı bilgisi indirmek
Merhaba arkadaşlar şu anda süren bir dava için sorum olacaktı.
Bir hosting sitenin benzerini yapıp benzer bir domainle yayına vermiştim amacım satış yapmaktı ve site sadece tasarımdan ibaret. ( mahkeme de de sitenin çalışmadığı ve sadece tasarım olduğu bilinmekte. )
Ancak hosting firması phishing yapıp kullanıcıların bilgilerini topladığım gerekçesiyle şikayette bulunmuş ve bana hosting hizmetini sağlayan arkadaşımı evinden aldılar. bilgisayarında internetten indirdiği başkalarına ait kredi kartı bilgileri çıktı. Ancak kartların hiç birini kullanma ya da yayma gibi bi durumu yok. Sadece indirmiş ve duruyor. (sebep olarak:merak).
İlgili firma kartların kendinden çalındığını öne sürüyor. buna dair bir kanıtları yok olamaz da zaten. sizce bu durumda suçlu bulunma veya ceza alma ihtimalimiz nedir ceza alırsak ne gibi bi ceza alırız.
not : Arkadaşımın da benim de sicillerimiz temiz daha önce hiç bi şekilde böle ve ya benzer bi olayla suçlanmadık bile.
Cevap: İnternetten kredi kartı bilgisi indirmek
Bir tutarsızlık var:
Hosting firmasının iddiası ne? Pishing ile mi elde edilmiş yoksa hosting firmasından mı çalınmış kart bilgileri?
Pishing söz konusu ile hosting firması burada mağdur değil, ihbar eden durumunda. Kendisinden çalındığını iddia ediyorsa, o zaman mağdur durumunda.