-
Yabancı evlilik
Benim sorunum ben rusyada 5 gün önce evlilik yaptım fakat evlendigim kadının 10 yaşında bir kızı var ve biz türkiyede yaşamak istiyorum biliyorumki eşimi götürebiliyorum türkiyeye
peki eşimin 10 yaşındaki kızını nasıl götüre bilirim bizimle birlikte yaşaması için..
-
Cevap: yabancı evlilik
-
bende bir yabacı ile evliyim. bu bir süreçten sonra gerçekleşebilir şu şekilde öncelikle siz türkiyede evlendikten sonra hanımın tc tezkeresi aldığında kızı 18 ni doldurmadıgın kızınada anne cocugu oldugu için oturum alabilir.fakat buda olmazsa 3 yıllık oturumdan sonra tc vatandaşı olur ve sonra kızıda annesinden faydalanabilir.eger cevabım tatmin edici olmadıysa dış işleri bakanalığı yabancılar şubesini arayarak cevap alabilirsin saygılarımla
-
esinizin vatandaslik basvurusu ile ilgili bilgi http://www.konsolosluk.gov.tr/Consul...?Type=7&ID=231
ancak 10 yasindaki kiziniz icin sanirim yine ayni siteden bilgi bulabilirsiniz
-
mrb arkadaşlar bende aynı durumdayım am yanlız benim kız arkadaşım türk kendisi yurt dışında yaşıyor şu an türkiyeye ve biz bir an önce evlenmek istiyoruz yani yıldırım nikahıyla ama prosüdür nedir yani onun ne yapması gerekiyor direk burd evlenbilirmiyiz cvplarsanız sevinirim tşk...
-
Burada şuna dikkat burada çocuğun 10 yaşında olmasına dikkat edelim. Eğer çocuğun babasına;
Ortak Velayet;
Çocuk üzerine Şehir veya Yurt Dışına çıkış yasağı konuldu ise;
Görüş günleri ve bunun tedbiri veya kararı varsa,
Bu veya buna benzer durumlar çocuğu türkiyeye getiremezsiniz veya şu şekilde belirteyim o ülkeden dışarı çıkaramazsınız.
Kısacası şu şekilde belirteyim,
Çocuğun babası direkt izin verecek ve haklarından feragat edecek ki o ülkeden o çocuğun çıkışı ve o ülkede yaşaması için izin alabilirsiniz. Fakat bu da çok zor bir durum. Bir baba ne kadar da kötü bir baba olsa çocuğun başka birisinin yanında büyümesine izin de verse o ülkeden çıkışını ve daimi o ülkede yaşamasının iznini vermesi çok zor.
Eğer bu izni verirse bu ülkede yaşaması ve daimi kalması kolay. Evlenince direkt olarak dış işlerine vereceğiniz tek dilekçe ile gerçekleştirebilirsiniz!...
Saygılar,