Üniversite devam durumu ve nafaka meselesi
Merhabalar,
Annem ve babam 2000 yılında boşandılar. Ben babamdan geçen seneye kadar 160 TL nafaka almaktaydım. Bu yıl nafakam 230 TL oldu. Sormak istediğim ise,
Ben 1. sınıfta kalır 1.sınıfı tekrar edersem şayet, devlet vermiş olduğu nafakayı keser mi ? Nafaka süresi kaç senedir acaba ?
Teşekkür ederim.
Cevap: Üniversite devam durumu ve nafaka meselesi
Nafakayı devlet vermiyor, mahkeme kararına istinaden babanız ödüyor. Muhtemelen öğrenciliğiniz devam ettiği müddetçe nafakayı alacaksınız.
Merhaba ,
Annem ile babamın hala sürmekte olan boşanma davası var fakat bu zamana kadar mahkeme tarafından anneme ya da bana herhangi bir nafaka belirlemesi olmadı , ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim seneye okulum bittiğinde tekrar üniversite sınavına girip istediğim başka bir bölümü okumayı düşünüyorum , ikinci üniversite sürecinde öğrencilik hayatım devam edeceğinden babamdan nafaka talep etmem söz konusu olabilir mi yoksa bu talep sadece okunan ilk üniversite için mi geçerli sayılır ?
Dava sonucuna göre Hakimin takdir ettiği iştirak nafakasını Eğitim görüyor iseniz Erkek Kız Farketmez 25 Yaş.Eğitim Görmüyor iseniz 19 Yaş Sınırlaması Vardır...
Ancak benim anlamadığım konu şu?
Ebeveyinlerinizle görüştüğünüzde sizin eğitiminiz için yapamayacakları bir şey yoktur Neden onlardan görüş almadan buraya yazma gereği duyuyorsunuz?
Benim babam başka kadınlarla ilişki kurup anneme ve bana şiddet uyguladığı için ancak yasal yollarla sorumluluklarını yerine getirmesini sağlayabiliyoruz .
25 yaş nereden çıktı. Öyle bir hüküm hatırlamıyorum. Üniversite devam ettikçe iştirak nafakası da devam eder. Bittiği an nafaka yükümlülüğü de sona erer. Ancak 2. üniversitenin okunup çalışılmadıgının beyan edilmesi bence hakkın kötüye kullanılması niteliğindedir ve bu durumda iştirak nafakası devam etmez, kesildiyse de açılacak yeni davada reddedilir.
Yalnız 2. üniversiteyi okuyabilmek için yardım nafakası davası açabilirsiniz.
Cecap:Yardım Nafakasında Dedenin Konumu
Öncelikler iyi günler,
Şu an üniversite son sınıfta okumaktayım. Annem ve babam boşanmış durumda fakat henüz mahkeme tarafından onaylanmadı ve de annem şu an nafaka almıyor. Ben de babamdan herhangi bir yardım görmüyorum. Benim sorum ise şu olacak : annem şu an 400 tl geliri olan bi işte çalışmakta ben ise sadece aylık 200 tl devlet kredisi almaktayım ve yardım nafakası davası açmak istiyorum yalnız babama değil çünkü onun da fazla bir geliri olmadığını biliyorum ve bu yüzden davayı dedeme açmak istiyorum. Dedemin gelir durumuna gelince 10 civarı evi yani bunlardan gelen kiralar bunlara ek olarak da arsa ve dükkanları var. Dava açmam durumunda nelerle karşılaşırım ve nasıl sonuçlanır.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, iyi günler...
18 yaş ile beraber İştiraki nafaka 'resen' sona erer. Reşit olan kişi eğitimine devam ediyorsa artık 'yardım nafakası' almak için kendisi yeni bir dava açmak zorundadır.