Şuan mahkememiz devam ediyor kız çoçuğum için hakim tedbir nafakası bağladı dava tarihinden geçerli olmak üzere 8 aylık nafaka için icra emri geldi benim sorum icrayı durdura bilirmiyim şuan için ödemem mümkün değil yardımcı olursanız sevinirim
Printable View
Şuan mahkememiz devam ediyor kız çoçuğum için hakim tedbir nafakası bağladı dava tarihinden geçerli olmak üzere 8 aylık nafaka için icra emri geldi benim sorum icrayı durdura bilirmiyim şuan için ödemem mümkün değil yardımcı olursanız sevinirim
Tazyik hapsi ile karşı karşıya kalmanız söz konusu gibi gözükmekte.Forumdaki benzer konuları incelerseniz sizde göreceksiniz.
Tedbir nafakasına haklı nedenlerle itiraz mümkündür. Bu itirazınızı davanın görüldüğü mahkemeye yapabilirsiniz. Mahkeme itirazınızı haklı bulsa bile şimdiye kadar tahakkuk etmiş nafaka borçları için bir şey yapılamayacağı kanaatindeyim. İcra dairesine borcu ilk taksit peşin olmak kaydı ile 4 taksite böldürme işlemi ise nafaka alacaklarında diğer icra takiplerinden farklı olarak alacaklının kabulü ile mümkün olmaktadır. Bir avukattan destek almalısınız.
Ödemenizi öneriirm. Nafaka ödemesini erteleyemez / öteleyemez / durduramazsınız. Çocuğunuzun ihtiyaçları için gereken bu parayı ödemek zorundasınız. Dava açıldığında nafaka kararı çıkacağını hesaplamalıydınız.
Ödemeyecek olursanız hapis cezası alırsınız. Hapis cezası almış olmanız ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Çıktığınızda yine ödemek zorundasınız.
Yine ödemeyecek olursanız icra masrafları, dosya masrafı ve yasal faizi de ayrıca ödeyeceğiniz bir meblağ oluşturacaktır.
Geçmiş olsun..
parayı yatırdım kuzu kuzu Ordan mahkeme kalemine gittim evlilik döneminden tasarruf amaçlı aldığım altınların hakkım olan kısmının iadesini talep ettim eski eşimin annesinin bu altınları teslim aldığını gösteren taraflarınca imzalanmış belgeyide ekledim tabi bu altınların tarafımca satın alındığını gösteren kredi kartı ekstreleri ile birlikte E ne demişler rüzgar eken fırtına biçer.
Öde kurtul