Açık öğretim 3. sınıfta 2 yıl üst üste kaldım yoklama kaçağı olarak görünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim
Merhabalar, 14.08.1984 doğumluyum.
AÖF. 3. sınıf işletme bölümü öğrencisiyim ama 2 yıl üst üste aynı sınıfta kaldım. 2-3 nisan 2011 ara sınavlarına girdim. 28-29 mayıs 2011 de yıl sonu sınavlarına girip 4. sınıf öğrencisi olmayı düşünüyordum ki kanun 2 yıl üst üste kaldığın için askerlik tecilin sona erdiğini belirtiler ve en kısa zamanda şubeye gitmemi söylediler. Şu anda yoklama kaçağı olarak görünmekteymişim.
Askerlik şubesine gittiğimde 2014 yılına kadar askere gitmeme şansımın olduğunu belirttiler. Bu süre zarfında AÖF İşletme bölümü bırakıp yaş bekleyeceğim. Aynı zamanda bu sene YGS sınavına girdim en kötü ihtimalle AÖF işletme bölümünü bırakıp 2012 eğitim - öğretim döneminde AÖF iktisat bölümüne kayıt olup 2012 de intibak sınıfı 2013 de 3.sınıf 2014 de ise 4. sınıfı okumayı düşünüyorum. burada takıldığım nokta ise 2014 yılına girdiğimizde içinde bulunduğum il için 4'e 1 giderse şubat - 4'e 2 giderse Mayıs 4'e 3 giderse Ağustos 4'e 4 giderse Kasım olarak gideceğim. Yaş hesabına göre 01.01.2014 den sonrasında her dönemde askere alabilirler mi yoksa İktisad bölümü 4. sınıfı bitireceğim zaman olan Temmuz ayından sonra mı Askere alırlar. (Tabiki burada ilin dönemi önemlidir.) Konu hakkında düşüncelerinizi acilen bekliyorum. İyi geceler.
Cevap: Açık öğretim 3. sınıfta 2 yıl üst üste kaldım yoklama kaçağı olarak görünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim
Konu hakkında düşüncesi olan arkadaş yok mu? İyi geceler.
Cevap: Açık öğretim 3. sınıfta 2 yıl üst üste kaldım yoklama kaçağı olarak görünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim
polis gbt'sine girmemeye özen gösterip okulu en hizli sekilde bitirmeye bakın. sonra mezun olur olmaz diplomanızla askerlik subesine gidin ve 2 sene daha yasal tecil alin. kanunda 2 sene üstüste kalınca tecil edilmez diyor dogru. ama kacakkende okulu bitirmenizin önünde bir engel yok. bende zamanında aynı sekilde okulu bitirdim. sadece okul bitene kadar biraz dikkat edin etrafta gezerken. polis sizi alip askerlik subesine goturmesin.
Eğer yoklama kaçağı iseniz, Askerlik Şubesi nasıl 2014 yılına kadar askere gitmeme şansınızın olduğunu söylüyor acaba?
Alıntı:
JUSTLIKEASUPERSTAR rumuzlu üyeden alıntı
polis gbt'sine girmemeye özen gösterip okulu en hizli sekilde bitirmeye bakın. sonra mezun olur olmaz diplomanızla askerlik subesine gidin ve 2 sene daha yasal tecil alin. kanunda 2 sene üstüste kalınca tecil edilmez diyor dogru. ama kacakkende okulu bitirmenizin önünde bir engel yok. bende zamanında aynı sekilde okulu bitirdim. sadece okul bitene kadar biraz dikkat edin etrafta gezerken. polis sizi alip askerlik subesine goturmesin.
Üstteki cevap aynen dogru aynende yap
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Diyelim ki okul bitene kadar yoklama kaçağı olarak devam ettim ve diplomayı verip askerliğimi yapmak üzere başvurdum, aradan da 1,5 yıl geçti yoklama kaçağı durumunda nasıl bir ceza ile karşılaşırım. Daha önce belirli süre hapis cezası alıp emsal göstererek para cezasına çevrilmiş. Alacağım para cezası tahmini nedir. Bazı gazetelerde süre boyunca günlük 20 TL den ücretlendirileceği belirtilmiştir. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. İyi hafta sonları
Konu hakkında bilgisi olan var mı?