Öğretim süresi:
Madde 44 – (Değişik: 10/12/1988 - 3511/1 md.)
(Değişik birinci fıkra: 7/6/1995 - 4111/1 md.) Yükseköğretim kurumlarında, önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilere bu öğrenimlerini tamamlamak için tanınan azami süreler iki yıllık önlisans için dört, dört yıllık lisans için yedi yıldır. Öğrenciler normal eğitim-öğretim süresi beş yıl olan proğramları sekiz yılda, altı yıl olan programları ise dokuz yılda tamamlamak zorundadırlar. Ancak, bu süreler sonunda; kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için biri bütünleme olmak üzere iki ek sınav hakkı verilir.
--------------------------
şimdiki kanunda böyle bir madde yok.. yani son sınıf öğrencilerine verilen her dersten iki sınav hakkı kaldırılmış... böyle oluncada şuanki son sınıf durumunda olanlar mağdur duruma düşmektedir.. Acaba uygulama bu seneki öğrencileri kapğsamayacak şekildemidir..
çünkü bu yeni yasa çıkma1,5 ay sonra başvuru yapıp kaldığımız derslerden 2 sınava girme hakkımız olacaktı..
Böyle bir uygulama sene başında yapılmadığı için nasılsa sınav hakkımız var umuduyla çoğu çakışan derslerimizden bu sınavlara bırakma ümidiyle kaldık..
acaba bu durum için herhangi birşey yapılabilirmi ??