Oğlunun senedli borcundan babası sorumlu mu?
sayın hocalarım. arkadaşımın başına çok kötü bir olay gldi lütfen bu konuda ne yapabiliriz bizi bilgilendirin.
kankam , arkadaşına 80 000 milyar borç para veriyor. arkadaşı karşılıgında senet veriyor. benim kankam borç veridigi arkadaşının babası mütayit ve varlıklı bir aile oldugu için güvenmiş. ama borç veridigi arkadaşı kaçıp gitmiş piyasada yok.
kankam ; bu senerle çocugun babasından hak idda edebilir mi ? kankam hukuki olarak nasıl bir yol izlemeli ? LÜTFEN YARDIM EDİN.
Cevap: Oğlunun senedli borcundan babası sorumlu mu?
oncelikle gecmis olsun.. senetten babasi sorumlu olmaz.. ancak babasi da ayrica imzalasaydi olabilirdi.. Bence takibe gecin, ikametgahi neresi gorunuyorsa oraya icraya giderseniz..
evet,senedi imzalayan arkadaş şahsi olarak o borçtan sorumlu.arkadaşımızın da dediği gibi yetkili yer icra dairesi senet metninden tespit edilip borçluya icra takibi başlatmanız gerekli ve asıl önemlisi bu konuda kankam dediğiniz kişi kesinlikle bir hukukçudan yardım almalı,bir avukatla görüşmeli,neticede burası hukuki danışma alanı değil,ileride sıkıntı yaşamak istemiyorsanız mutlaka bir hukukçu desteği alınmalı
hocalarım çok tşkederim.
kankamla konuştum. kendisini çarpan çocuk arkadaşımda dahil olmak üzere yanında ki tüm arkadaşlarını toplam 350 miyar dolandırmış. hepsininde birbirinden haberi yok muş. çarpılınca haberleri olmuş. madurların hepsi toplanıp sahtekar çocugun babasının yanına gitmişler. babası 150 milyar çarpılana 50 milyar , teklif etmiş. arkadaşımı 80 milyar çarpmıştı onada 25 milyar teklif etmiş. ya bu parayı alıp susun yada ben karışmam demiş. BENİM ŞAHSİ FİKRİM ÇOCUGUN BABASIDA İŞİN İÇİNDE...
Bir avukattan yardım alın. Haklı iken haksız duruma düşmeyin. Meblağ küçük değil.
Avukatınız uygun göreceği şekilde bunu tahsil edecektir. Elinizdeki senedin sağlam olmasını temenni ederim.
Hocalarım acaba , arkadaşım bu dolandırıcılık olayını savcılıga intikal ettirirse çocuk hakkında bir yakalama emri çıkarttırabilir mi. Malum çocuk saklanıyor. çocugu dolandırıcılıktan suçlu buldurabilirsek ispatlıya bilirsek. Belki babası paramızı verir..
hocalarım , bu çocugun senedinden dolayı arkadaşım babasının malına haciz koydurabilir mi ?
Dolandırıcılık yapan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmanız halinde gerekli takip yapılacaktır. Gerekli şartlara göre diğer dolandırılanların da ifadelerine başvurularak yakalama kararı çıkarılabilir.