Cevap: habersiz hesap açma
Bir sorun var ama nedir ? Yardımcı olunabilmesi için tam olarak anlatmanız gerekmekte...
İşe girdiğinde maaş hesabı açılmış. Ancak bu hesap açılırken kendisinden imza alınmamış. Yani sözleşmesini imzalamadığı bir banka hesabına sahip sayın hırcındalgalar.
Bunun kendisine bir zarar verip veremeyeceğini soruyor.
O bankada daha once hesap acilis sozlesmesi imzaladiysaniz o sozlesmeye istinaden hesap acmis olabilirler.. Yoksa hicbir banka sizin adiniza evraksiz hesap acmaz diye dusunuyorum. Hele hele simdi ikametgah belgesi olmadan hesap acilmadigi bir donemde... oncelikle banka ile bir gorusun derim ben...
Sayın muhsint72;
Açmamalılar ama açabiliyorlar.
İşyeri muhasebecisine evrakları veriyorlar, muhasebeci herkese imzalatıyor ya da bulamadığı olursa kendisi sahte imza atıyor, hesabı açıyor. Benzer bir duruma şahit olmuştum.
Burada ben Sayın hırcındalgalar açısından sorun olmadığını düşünüyorum. Tam aksine elinde sözleşmesini imzalamadığı bir hesabı var :)
Güvenlik şirketleri yahut benzer taşeron şirketler vakit kaybı olmaması açısından bu gibi uygulamalar yapmaktalar.Bunu yapmamaları gerekse bile.En fazla hesap açılabilir zaten,kredi,kredi kartı vb. durumların olması olanaklı gözüksede ne bunu onaylayan,nede onaylatan görevli böyle bir riske girmez.Kaldı ki zaten bunu yapan banka personeli işin hukuki kısmı olmakla birlikte idari yönden şikayet olursa direkt olarak sözleşme feshi ile karşı karşı kalacağını biliyordur.
Burada şikayet edilecek bi konu gözükmemekle birlikte zaten kendisi imza atmadıktan sonra kredi tarzı para alımı yapılır,kullanılır ve kişi borçlandırılır ve icra yolu ile tahsil konuları gündeme gelirse kişi minimum bir çabayla icrayas imza ona ait olmadığı dolayısı ile itiraz eder adli inceleme yapılır imza üzerinde ve imzanıan kişinin olmadığı tespit edilir ve olayla alakası kalmaz.
Bunu daha önce başka bir konuda da söylemiştim ad-soyad yazıp imza atarak birşeyler yapılabilseydi neler neler yapılırdı kimbilir ve kimbilir kaç kişi örneğin ali ağaoğlu diye imza atıp neler yapardı.Son bir yıl öncesinde Ali Ağaoğlu'nu reklamlara çıkmadan kaç kişi tanıyordu.