Cevap: Manevi tazminat talebi
Merhaba
Soruma cevap verebilecek kimse yok mu acaba?
manevi olarak ne gibi bir zarara uğradınız? bunu nasıl ispat edebilirsiniz?
Şu anki hukuk sistemimizde manevi tazminat talep edeceğiniz(herkesin önünde küçük düşürülme, aşşağılanma yada bir darp veya tecevüz sonrası kişide oluşacak psikolojik sorunlar vb.) bir şeyi ben göremiyorum.Sanıyorum ki gören olmamış ki bir cevap alamamışsınız.Ha yok o sürede koltukların durumu yüzünden sıkıntıya, strese girdim dersenizde bir sonuç alabilirmisiniz ve bunu neyle nasıl ispat edebilirsiniz bilmiyorum.Kolay gelsin.
Belirtmek gerekir ki manevi tazminat talebinin ileri sürülebilmesi için temel şartlardan biri bk.md.49 a göre kişisel değerlerinize yönelmiş hukuka aykırı bir saldırı neticesinde elem ve ızdırapın yani manevi bir zararın ortaya çıkmasıdır.Ancak somut hukuki ihtilafın özellikleri doğrultusunda şartları varsa firmanın ayıplı mal tesliminin maddi bir zarara sebep olduğu ve maddi tazminat talebini haklı kılması daha mümkün görünüyor.Ayrıca Yargıtay'ın içtihatlarından hareketle manevi zarar ortaya çıksa bile bunun manevi tazminatı gerektirecek hususi bir hal teşkil etmesi gerekir.
ben tüketici mahkemesi diye biliyorum
paylaşım için hepinize teşekkür ederim.