Mesleki tavsiye (Ankara hukuk öğrencisi için)
ankara hukuk 1.sınıfta okuyorum. aynı zamanda jandarma subayım. suç araştırmalarında yüksek lisansımı yaptım. görevimi yaparken ve emekli olduğumda faydası olur diye hukuk okumaya karar verdim. bana tavsiyeleriniz nedir? şu aşamada hangi konularda kendimi geliştirmeliyim? ikinci bir dil? sempozyumlar? gibi. bazı hukukçu arkadaşlar yargı kararı okumam gerektiğini söyledi. malumunuz teori başka, uygulama başka. kpds notum:99. ingilizcem iyi seviyede.
Cevap: mesleki tavsiye (ankara hukuk öğrencisi için)
Avukatlık düşünüyorsanız Yargıtay İçtihatlarını takip etmek menfaatinize olacaktır. Meslek içerisinde sıkça başvurduğumuz yol davaya benzer Yargıtay kararı bulmak oluyor. Uygulanan hakim görüşe de vakıf olabilirsiniz bu sayede.
teşekkür ederim. avukatlıkta belli bir alanda branşlaşma oluyor mu? yani ticaret hukuku, icra avukatı, ceza avukatı vs. oluyorsa nasıl?
Evet genellikle bir veya bir kaç alanda branşlaşıyoruz ama bu mecburi bir şey değildir. Bir avukat her konuda her mahkeme ve kurum kuruluşta başkalarını temsil etmeye yetkilidir. Sözünü ettiğim branşlaşma ihtiyari bir şeydir. Yani ilgilenmekten uğraş vermekten daha fazla hoşlandığınız ve daha verimli olduğunuz konuda faaliyette bulunarak fiilen branşlaşıyorsunuz resmen değil doktorlardaki gibi.
benim gibi birisi için ne tavsiye edersiniz. 40 yaşlarında emekli olmuş, kpds notu:99 olan, yüksek lisansını yapmış, ilçe jandarma komutanlığı yapmış, emeklilik yanında ekstradan avukatlıkla, hukuk alanıyla uğraşmak isteyen biri için...
Hangi alanda uzmanlaşmak istediğiniz tamamen sizin seçiminize bağlı olmakla birlikte deneyimlerinizin askeri ceza hukuku, askeri idare hukuku veya genel olarak ceza ve idare hukuku alanında size yardımcı olabileceğini söyleyebilirim. Yabancı dil bilginizin iyi durumda olduğunu belirtmişsiniz askeri techizatların imalatı, ihrac veya ithalatı ile ilgilenen uluslararası faaliyette bulunan şirketlerin hukuk departmanlarında uzman olarak görev alabilirsiniz. Hukuk çok engin bir alana hükmettiği için önünüzde birçok iş fırsatı mevcuttur.