Görevi kötüye kullanma mı ? Güveni kötüye kullanma mı ?
İyi günler,
Bir site yöneticisi, sitenin güzel görünmesi için yeşillendirilmiş alanı bazı yakınlarının oturmalarını eğlenmelerini sağlamak için bu alana sandalyeler masalar koyarak bu alanın kullanım amacını kendi insiyatifi ile değistirirse bu eylem TCK nın maddesiyle cezalandrılır Görevi kötüye kullanma mı ? Güveni kötüye kullanma mı ? karar veremiyorum yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.
İlginize şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla
Cevap: Görevi kötüye kullanma mı ? Güveni kötüye kullanma mı ?
Yazı tura atsanız? yazı gelirse görevi kötüye kullanma, tura gelirse güveni kötüye kullanmadır. :)
Bana ikisi de değil gibi geldi.
teşekkür ederim başka ne olabilir fikirleriniz benim için çok değerli rica edicem teşekkür ederim.
Kanaatimce anlattığınız eylem, TCK.nın 154/1. maddesinde tanımlanan ''Hakkı Olmayan Yere Tecavüz'' suçunun kanuni unsurları içinde değerlendirilebilir. Bu suç, kanunda şu şekilde tarif edilmiştir : ''Bir hakka dayanmaksızın kamuya veya özel kişilere ait taşınmaz mal veya eklentilerini malikmiş gibi tamamen veya kısmen işgal eden veya sınırlarını değiştiren veya bozan veya hak sahibinin bunlardan kısmen de olsa yararlanmasına engel olan kimseye, altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası verilir.''