Kredi kartımı iptal ettiremiyorum
citi bank kredi kartım var.Daha önce denememe rağmen kapatamadım.Hiç kullanmadım 50 tl yıllık kullanım ücreti mesajı geldi.Tekrar kapatmak için aradığımda müşteri hizmetlerinin bu hafta sadece çalıntı ve kayıp için iptal yaptığı telefon kaydında söylendi.Bende kaybettim diye aradım.Bir hafta içinde göndereceklerini söylediler.Kartı almayı düşünmüyorum.Ne yapmalıyım ?Kapattıktan sonra tabi kapatabilirsem bu aidatı ödemek zorunda mıyım?
Cevap: Kredi kartımı iptal ettiremiyorum
Kartınız iptal olmuştur ancak yenisini derhal göndereceklerdir.
Müşteri hizmetlerini tekrar arayın taşınmak üzere olduğunuzu yeni adresin henüz belli olmadığını
söyleyin taşındıktan sonra yeni adresi bildireceğinizi söyleyin ve kartın kuryeye verilmemesini söyleyin
belki işe yarar. Ancak yinede kartı gönderirlerse kuryeden teslim almayın ve bankaya teslim almadığınızı iadeli taahhütlü mektubla bildirin.
Bankalar insanlara öyle zorluk çıkartıyorlarki insanlar böyle senaryolar yazıyor
inşallah bu karttan kurtulursunuz.
İsterseniz noterden ihbarname gönderebilirsiniz hatta uğraşırsanız
daha önce ödediğiniz yıllık aidat adı altında sizden aldıkları haraçları geri alabilirsiniz
merhaba,
Hafta içi mesai saatlerinde arayın ve kartınızı iptal etmek istediğinizi söyleyin.
Sizi ilgili birime aktarırlar. Bu birim sizi vazgeçirmek için birkaç teklif sunar. (aidat ücreti almamak, vs gibi. ). Eğer bunları kabul etmezseniz ve kapatmak istiyorum derseniz kartınız iptal edilir.
Yeni BDDK emri var aksini yapamıyorlar. İptal ettireceğim dediğiniz zaman iptal etmek zorundalar. Bunu söyleyebilirsiniz. BDDK'ya şikayet edeceğinizi de ekleyebilirsiniz.
Yalnız dikkat: Kartınızı iptal ettirdiğinizde taksitli borcunuz varsa bir seferde sizden tahsil edilir.
ilk mesaj yanlışlıkla 2 defa gitti. pardon
Merhaba,
2. fıkra hükmüne uygun şekilde hareket ederseniz sonuç alabilirsiniz. Saygılarımla,
BANKA KARTLARI VE KREDĐ KARTLARI
HAKKINDA YÖNETMELİK Resmî Gazete Sayı : 26458
Sözlesme değisiklikleri
MADDE 18 – (1) Kredi kartı sözlesmelerinde yapılacak değisiklikler kart hamiline
hesap özeti ile bildirilir. Bu değisiklikler bildirimin yapıldığı döneme iliskin son ödeme
tarihinden itibaren hüküm ifade eder. Bildirimin ait olduğu döneme iliskin son ödeme
tarihinden sonra kartın kullanılmaya devam olunması halinde, sözlesmede meydana gelen
değisikliklerin kabul edildiği addolunur. Faiz oranlarının artırılması durumunda ise bu
değisikliğin hüküm ifade edebilmesi için otuz gün önceden kart hamiline bildirilmesi
zorunludur. Değisiklikler, hesap özetinde en az oniki punto harfler kullanılarak belirtilir. Kart
hamili faiz artırımına iliskin bildirim tarihinden itibaren en geç altmıs gün içinde tüm borcunu
ödeyip kredi kartını kullanmaya son verdiği takdirde faiz artısından etkilenmez.
[B](2) Kart hamili, talep etmek suretiyle kartı iptal ettirmek ve sözlesmeyi feshetmek
hakkına sahiptir. Kartın iptal edilmesine ve sözlesmenin feshine iliskin kart hamilince yapılan
talebin en geç yedi gün içinde kart çıkaran kurulusça yerine getirilmesi zorunludur.
(Değisik:RG-17/12/2010-27788) Subeler kanalıyla yapılan kart iptaline iliskin taleplerde, bu
talebin hangi tarihte alındığına dair sube yetkililerince imzalanmıs bir belgenin veya
doldurulan iptal talep formunun bir örneğinin kart hamiline verilmesi zorunludur.
Bence bütün bu zahmetli işlere hiç gerek yok. Eğer kartı hiç kullanmadı iseniz kulağınızın üzerine yatın. Size yıllık kart kullanım ücreti göndereceklerdir onu da ödemeyin. İcra akibi başlatırlarsa icraya itiraz edin. Karşı taraf alacağında ısrarcı ise iş mahkemeye gider ve siz kazanırsınız. Bunu bildiklerinden işi uzatacaklırını sanmıyorum.
Tabi iadeli taahütlü bir mektupla önceden kart sözleşmenizi tek taraflı olarak feshettiğinizi bildirmeniz de yararınıza olur.
Dünyanın hiç bir ülkesinde bizim bankalarımız gibi bankaların olduğunu sanmıyorum. Bütün bankalarda bu tarz uygulamalar mevcut ve insanları özellikle bu kredi kartı konusunda çok zor durumlarda bırakıyorlar iptal ettirmek istiyorsunuz 100 kere arıyorlar ettirmeyin diye...
Türk bankacılığının neden kar yaptığı belli olmuyormu.. vahşi batı olsa silah dayayıp zorla verecekler kartı..Ben kredi kartı konusunda en ısrarcı bankanın garanti olduğunu düşünüyorum.. siz siz olun 1 adet karttan fazlasını kullanmayın, kullanıyorsanız akıl fikir versin...