Milli Eğitim Yönetici Atama Danıştay Kararı
hukukçu dostlarım, şubat ayı içerisinde danıştay meb yönetici atama yönetmeliğinin 8/2 maddesinin yürütmesini durdurdu. açıklamada anadolu lisesi ve fen lisesi sınavlarının farklı yapıldığı bu nedenle beraber değerlendirlemeyeceği söylendi. sınavla öğretmen alan kurumlara dışardan atamanın mümkün olmadığını belirtti.
aynı yönetmeliğin 8/3 de bilim ve sanat merkezleri var. bu kurumlarda sınavla öğretmen alıyor. ayrıca 8/4 de dışarıdan atama yapılabilir diyerek yönetime takdir yetkisi tanınmış.
benim çalıştığım bilim sanat merkezine 8/4 ile atama yapıldı. danıştayın Karar No: 2008/4756 ile anadolu liseleri sınavla öğretmen aldığı için dışarıdan atama yapılamayacağına hükmetmiş. bu durumda yapılan atamaların iptali için dava açılabilir mi? ayrıca bu oluşan durum 60 günlük süreye dahil midir
ilginize şimdiden teşekkürler
Cevap: Milli Eğitim Yönetici Atama Danıştay Kararı
Eğer yönetici olarak atanma talebiniz olmuşsa, bu talebiniz idare tarafından Yönetmeliğin 8/3 ve 4. maddeleri gerekçe gösterilerek reddedilmişse ve Yönetmeliğin söz konusu maddeleri hukuka aykırıdır ve bu nedenle atanma talebimin de reddi işlemi hukuka aykırıdır diyorsanız ve idari işlemin size tebliğ tarihinden itibaren altmış günlük süre bitmemişse, Danıştay'da hem idari işlemin hem de Yönetmeliğin söz konusu maddelerinin iptali için YDli olarak dava açabilirsiniz. Süre bitmişse ve mevzuat engel değilse yeni bir atanma talep dilekçesi ile dava açabilirsiniz.