Kira alacağı avukat ücreti hk.
Merhaba,
Umarım yanlış yere konu açmamışımdır.Sorum şöyle ;
TOKI'ye kira alacağı için dava açtım ve kazandım.Avukatla aramdaki sözleşme der ki ;
-yargılama sonunda rakam icraya konulacak icra iş sahibine ait olacak.Tahsil edilen faizli alacağın %10'u vekile ödenecek.
-yasa gereği mahkemece karlı tarafa yüklenen ücreti vekaletin tümü ve icra dairesi tarafından takdir edilen ücreti vakaletin tümü vekilindir.ilk ödenen bedelden vekil tarafından kesilecektir.
Dava sonucu ;
6.577 TL alınan
588 TL dava vekalet
716 icra vekalet
517 %10 vekalet
282 yargılama
32 icra masraf
50 fotokopi
45 damga
200 tl başta alınan (iade)
kalan ; 4.545 TL
Bu masraf normal mi ? 2.000 TL kesinti olmuş elbette avukatta ücretini alacak ama ben anlamadım bu kesintileri.Avukat beyde pek anlatmadı.
Aydınlatırsanız sevinirim.
Cevap: Kira alacağı avukat ücreti hk.
Avukatınız ile aranızdaki ücret ilişkisinin bizler tarafından yorumlanmasını istemeyiniz. Kaldı ki açıklamanız zaten sorunuzun cevabını içeriyor. Sadece rakamları toplamanız yeterli. Barolarca yayınlanan tavsiye niteliğindeki ücret tarifesinde belirlenen ücrete de bir göz atın isterseniz.
Cevap: Kira alacağı avukat ücreti hk.
Sayın Avukat Serkan Bey,çok rica ediyorum,bana ne yapmam gerektiğini kısaca anlatırmısınız..Kiracım ile 4 yıl önce kontrat yapmıştım ve de kira artışı enflasyona göre olacaktı.Kiracım,ne yazıkki,bu güne kadar bu şarta uymadığı gibi,sadece 1 defa enflasyonun da altında zam yaptı.Geçen sene noterden ENFLASYONA GÖRE ARTIŞ İÇİN ihtarname çekmiştim buna rağmen,Kiracı:''git kira tespit davası aç,zaten bu sene ev alıyorum,boşaltacağım'' dedi.Kontratta yazılı şartlar geçerli değilmidir?ille dava mı açılmalı,lütfen benbu sene zam yapmazsa eski vede bu seneki ödenmiyen artışlar için icraya gitsem olurmu?
Ayrıca beni vergi dairesine de şikayet etmiş ama ben emekli olup tek bir dairem olduğunu ve kardeşimin evinde yaşadığımı da ispat ettim.Kiracı ne çıkıyor nede kontrata uyuyor.Çok teşekkür ederim.