Yüksek Lisans Tez Danışmanı Değişikliği
2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 50/d maddesine göre Harita Mühendisliği Ölçme Anabilim Dalında 15.02.2011 tarihinden itibaren araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. 2009 yılında Harita Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimime başlamış olup, 10 Ağustos 2010 tarihinde tez önerimi vermiş bulunmaktayım.20 Nisan 2011'de tezimi teslim etme hakkına sahibim.Üniversitem Harita Mühendisliği Bölümü Ölçme Anabilim Dalı Başkanı yüksek lisans danışmanının değiştirilmesi ile ilgili enstitüye talepte bulunmuştur.Bende mevcut yönetmeliklere göre haklı olduğumu düşünüp ilgili yönetmeliklere göre danışman değiştirmek istemediğimi dilekçe ile enstitüye bildirdim...
Enstitü kurulunun son kararı,üniversitenin 2007 yılında aldığı senato kararına göre benim talebimin reddi yönünde oldu yani danışman değiştirildi.
26763 sayılı Erciyes Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 43.maddesinde 'Gerekli hallerde öğrencinin veya tez danışmanının talebi, ana bilim dalı başkanlığının teklifi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararıyla tez danışmanı değişikliği yapılabilir.” maddesi yer almaktadır.
Öğrencininde mevcut tez danışmanında bir talebi yoktur.
Yönetmelik ve senato kararı çelişki halindedir.Yök kanunu'nda da danışman değişikliği ile ilgili bir madde yer almamaktadır.Bana göre verilen karar hukuki olarak uygun değildir.Tezimin bitmesine 1 ay kala danışmanım benim bir talebim olmadan değiştirilmiştir.Kişisel haklarım resmen çiğnenmiştir.Haklı olduğumu düşünüyorum mahkemelik gibi bence..
Cevap: Yüksek Lisans Tez Danışmanı Değişikliği
Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Tezinle uğraşacağın yerde seni nelerle uğraştırıyorlar... Bu tür olaylar her üniversite de oluyor(maalesef Türkiye'de). Bana sorarsan öncelikle yapılan işlem tamamen hukuksuz. İdari mahkemeye gitsen kesin kazanırsın. Kazanırsında sonunda neler olur onu bilemem! Bu hukuksuz yola başvuranların arkası güçlü gibi. Aslında hedefte sen değil hocan var. Sen arada kalıp seken kurşunu yiğensin. Ben bir akademisyenim. Öğrenciliğim ve hocalığım bu tür mağduriyetle geçti. Tam 3 kez mahkemelik, 3 kez soruşturma geçirdim. Hepsinde mücadelemi verdim. Aynı olayın tersi benim başımdan geçti. Ben öğrencinin danışmanlığını bırakmadım, bu kez öğrenciyi kandırarak onun verdiği dilekçeyle danışmanlığı düşürdüler. Öğrenci dilekçesinde farklı kürsüde çalışmak istiyorum diyor, ama sonra daha farklı kürsüdeki aynı zamanda enstitü yönetim kurulundaki hoca danışman oluyor. Bu konu da mahkemelik. İdare mahkemesi benim için olumsuz verdi. Danıtayda şu an. Danıştayda kararını verene kadar öğrenci de mezun olur herhalde...
Cevap: Yüksek Lisans Tez Danışmanı Değişikliği
Gelişmeler hakkında bilgilendir beni...