Para cezası ve şikayeti geri çekme
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama izniniz olursa bir sorum olacaktı .Forumda konu açtım yazdım ama soruma cevap veren kimse olmadı.
Üniversite hazırlık sınıfında okuyorum.8-9 gün önce başka bir eve çıkmaya karar verdim.O sırada da nefsime sahip olamadım ve arkadaşımın laptop'unu da yanıma aldım.Hırsızlık yaptım yani.Aradan geçen 8-9 günün sonunda eski evimde kalan kişilerle beraber karakola ifade vermeye gittik,herkes ifadesini verdikten sonra ben içeriye girdim ve ifademde olayı yapanla ilgili bir bilgim olmadığını söyledim.ifadem yazıldıktan birkaç dakika sonra komserin yanına gittim ve ben yaptım,laptopu hemen size vereyim dedim.Ama iş işten geçmişti,ifadeler verilmiş tutanak tutulmuştu.Savcılığa bilgi verilmiş sanırım.Mahkemeye çağrılacağım birkaç gün sonra. Ama laptopunu aldığım arkadaşım şikayetçi olmayacak,sıkıntı çıkarmayacak.Konuşuldu bu durum.Çift taraflı anlaşma yaptığımızı,laptopu kısa bir süre kullandıktan sonra geri vereceğimi söyleyeceğim mahkemede.Polisler böyle yapmamı söyledi.Ama karakola beraber gittiğimiz arkadaşlara bu çocuk artık bir yerde yönetici,müdür olamaz, bunu hemen görürler demiş polisler.Ve bana da keşke okulunu bıraksaydın da bunu yapmasaydın dediler.Makine mühendisliği okuyorum ve yönetici olamayacağımı duyduktan sonra adeta hayallerim yıkıldı.Bu durumu düzeltmenin bir yolu yok mu? Savcılıkta,mahkemede suçlu olduğuma hüküm verilir mi? Bu olay sabıka kaydımda,sicilimde görülür mü? İleride bana başka sıkıntılar çıkarır mı acaba? Çok tedirginim ve çok korkuyorum.Bu durumun içinden nasıl çıkarım,sizden yardım istiyorum.Mahkemeye çıkınca neler olur?Hüküm giyer miyim?Hapis cezası alır mıyım? Sanırım cezaların paraya çevrilme durumu var.Böyle birşey olur mu benim olayımda acaba?Olursa tahmini nasıl bir ceza alırım?Kafamı çok kurcalıyor bu durum.Gözüme çarpan birşey olmuştu forumda. Mahkemeye çağrılmadan önce şikayetçi olan kişi şikayetini geri çekebiliyor mu? Böyle birşey mümkün mü ve benim bu işten ceza almadan kurtulmama yardımcı olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Para cezası ve şikayeti geri çekme
Konuya cevap verildi fakat kanımca sorularınıza ya istediğiniz yanıtları alamadınız yada tekrar farklı konu başlığı açarak farklı cevaplar farklı kişiler cevap versin istediniz.linki takip ederseniz verilen cevapları görebilirsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...hkeme-karar%FD