Çocuğun yaptığı bu kaza suç mudur?
meraba arkadaşlar bundan 3 ay önce 17milyarlık bi motosiklet aldım suzukı gsr 600 bugün kırmızı ışıkta beklerken 15 17 yaşları arasında bi çocuk bisikletiyle geldi ve bana çarptı duramamış benim motorun sağ stop kırıldı çocuk bisikletli olduğu için ve 18 yasından küçük olduğu için bişey yapamadım yani trafik falan çağıramadım çocuğa yaptırırsın dediğimde doğal olarak param yok dedi ama ben 135 milyon verip yaptırmak zorunda kaldım durduk yerde bu parayı ödemem zoruma gitti sizce ne yapmalıydım yada ilerde böyle bişey tekrar olursa ne yapmalıyım hukuken hakkım varmıdır? nedir? lütfen yardımcı olup bizleri bilgilendiriniz teşekkürler...
Cevap: Çocuğun yaptığı bu kaza suç mudur?
Yaşı 18 den küçükse yasal vasisi ailesidir.Böyle bir durumda zararı ailesinden temin edebilirsiniz.Ki hala ilgili çocuğa ulaşma imkanınıza varsa fatura vb evraklar ile tabi görgü şahidide gerekiyor bu şekilde ailesinden zararı tazmin edebilirsiniz.
Cevap: Çocuğun yaptığı bu kaza suç mudur?
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Yaşı 18 den küçükse yasal vasisi ailesidir.Böyle bir durumda zararı ailesinden temin edebilirsiniz.Ki hala ilgili çocuğa ulaşma imkanınıza varsa fatura vb evraklar ile tabi görgü şahidide gerekiyor bu şekilde ailesinden zararı tazmin edebilirsiniz.
teşekkürler...