Hesaplarım Bloke olmus Fakat borç ne kadardır?
1 Yıldır vodafone ödemedigim borc icin hesaplarım bloke olmus, fakat uyap'tan baktım borc tutar'ı 141.41 olarak gözüküyor hesabımda o kadar para yok fakat hesabım bloke olmus, Tahminen borc tutarı nedir ve taksit yaparlarmmı yardımcı olursanız cok sevinirim.. cok gerginim :(
Cevap: Hesaplarım Bloke olmus Fakat borç ne kadardır?
Bankanıza bloke konulan miktarı sorup öğrenin. Uyap'tan öğrendiğiniz tutar üzerine takip masrafları ve faiz eklenmiş olabilir. Borcunuz için takibin başlatıldığı icra dairesine giderek taksitlendirme isterseniz 1. taksiti peşin ödenmek sureti ile borcunuz 4 taksite bölünür ve takip durur. Ödemelerinizi taahhüt ettiğiniz tarihleri aksatmadan gerçekleştirir iseniz borçtan kurtulursunuz. Aksi takdirde bu kez taahhütü ihlal suçu nedeni ile hapis cezasına çarptırabilirsiniz. Aslında borç miktarı bir seferde ödeyebileceğiniz miktarda ise def'aten ödeyip borçtan, takipten ve blokeden kurtulmanız en makul olanıdır.
anladım fakat tahminen olarak sordum mahkeme masrafları, avukat masrafları v.s toplam hepsi 300'ü bulurmu?
Alıntı:
cihan55 rumuzlu üyeden alıntı
anladım fakat tahminen olarak sordum mahkeme masrafları, avukat masrafları v.s toplam hepsi 300'ü bulurmu?
Takibin balatıldığı icra dairesine giderek dosyadan borcun toplam tutarını öğrenmelisiniz. Zira takibin başladığı tarih ve faiz ortanı başta olmak üzere pek çok değişken borcun toplamında etkili olacaktır. Bu yüzden net bir şey söylemek doğru olmaz.