Askerliikte düzenleme torba yasanın 22.maddesinde
Selamlar arkadaşlar torba yasada askerlik kanunu diye bir madde dikkatimi çekti ve bu konu ile alakalı önemli bir kaç merciyi bilgi almak için aradım ve bana denen aynen şöyle torba yasanın 22.maddesinde askerlik kanununda bir değişiklik yapıldı yaş vs magdurları için bir kısmi af gibi bir kanun çıkıyor ve askeri tüm suçları kapsıyor (cinayet vshariç)bakaya,firar,emre itaatsizlik,vs....tüm suçları kesilecekleri kesilenleri mahkemesi devam edenleri veya yargıtaydan onaylanıp infazı verilenleri kapsıyor askerlik şubeleri bu kanun hakkında yazı bekliyoruz dediler bu tür suçlara adli ceza değilde para cezasını askerlik şubeleri kesecekmiş parası olmayan veya ödemeyenlere bir defalığına mahsus idari yaptırım kamu hizmeti vs getirilecekmiş bu anlattıklarım kulaktan dolma değil bu işlerle alakalı birinci ağızdan kişilerden duydum bilgisi olan arkadaslar paylaşırsa sevinirim....
Cevap: Askerliikte düzenleme torba yasanın 22.maddesinde
MADDE 22- 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Ancak 1111 sayılı Askerlik Kanunu, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun, 3376 sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer.”
ben burda firarı görmedim.askeri ceza kanunu kapsamda gözükmüyor sanırım........
sevgili mağdurum benim abim 3 ayrı firar davasından yargılandı 9 ay askeri cezaevinde yattı ve şu an yargıtayda onaylanmayı bekleyen bir cezası söz konusu abim 3 aydır bu yargının hızlandırılması ile alakalı kanun tasarısını bekledi oda 3 gün önce yasalaştı ve bakayalarla yani1632/63.madde ile sınırlı kaldı ardından abim askerlik şubesine gitti ve bu yargının hızlandırılması ile alakalı kanunun 63.madde ile sınırlı olup olmadığını 66.maddeyi kapsayıp kapsamadığını sormuş şubedeki yetkilide bu kanunun bakaya,saklı,yoklama kaçakları için olduğunu ancak şu an mecliste böyle bir kanunun bulundunu torba yasanın 22.maddesinin içeriğini yazmadıklarını ama 3 yılın altındaki askeri cezalara 1 defaya mahsus bir affın söz konusu olabileceğini şubenin bu konu ile alakalı bir yazı beklediğini anlatmış babamda abimden duyunca inanamadı ve başka bir askerlik şubesinden tanıdığını aradı ve konuyu aktardı ordanda aynen abimin anlattığına yakınbir cevap geldi tabiki abimde yine dua etmeye başladı :)) yargıtay onaylarsa abimin 6.7 ay kadar daha cezası gelecek inş olurda kurtulur selamlar....
Bu söylenti bayadır var ama inşallah dediğiniz gibi olur ve kapsar.Bu durumdan muzdarip çokkişi var çünkü.Aynı zamanda hükümet KHK çıkartmak için Meclisten yetki isteyecek bugün yarın. Başbakan yardımcısı Cemil ÇİÇEK yapılan bir söyleşide değiştirilmesi düşünülen kanunlar arasında TSK Personel Kanunu' nun da olduğunu söylemiş.Bakalım bazı değişiklikler bekliyoruz.
selamlar arkadaslar bu konuda başka bilgisi olan arkadas yokmu ???
alpaslan68 arkadaş ben de onu bekliyom ama o dediğin yasa torba yasası değil de yargının hızlandırılması kanunu kapsamında diye biliyom ....
Alıntı:
alpaslan68 rumuzlu üyeden alıntı
sevgili mağdurum benim abim 3 ayrı firar davasından yargılandı 9 ay askeri cezaevinde yattı ve şu an yargıtayda onaylanmayı bekleyen bir cezası söz konusu abim 3 aydır bu yargının hızlandırılması ile alakalı kanun tasarısını bekledi oda 3 gün önce yasalaştı ve bakayalarla yani1632/63.madde ile sınırlı kaldı ardından abim askerlik şubesine gitti ve bu yargının hızlandırılması ile alakalı kanunun 63.madde ile sınırlı olup olmadığını 66.maddeyi kapsayıp kapsamadığını sormuş şubedeki yetkilide bu kanunun bakaya,saklı,yoklama kaçakları için olduğunu ancak şu an mecliste böyle bir kanunun bulundunu torba yasanın 22.maddesinin içeriğini yazmadıklarını ama 3 yılın altındaki askeri cezalara 1 defaya mahsus bir affın söz konusu olabileceğini şubenin bu konu ile alakalı bir yazı beklediğini anlatmış babamda abimden duyunca inanamadı ve başka bir askerlik şubesinden tanıdığını aradı ve konuyu aktardı ordanda aynen abimin anlattığına yakınbir cevap geldi tabiki abimde yine dua etmeye başladı :)) yargıtay onaylarsa abimin 6.7 ay kadar daha cezası gelecek inş olurda kurtulur selamlar....
yargının hızlandırılması kanunu yürürlüğe girdi mi acaba ?
Alıntı:
alpaslan68 rumuzlu üyeden alıntı
3 yılın altındaki askeri ceza olarak duymadım ama torba yasasındaki eksik kalan kısımlar için geçenlerde yeni bir mini torba yasa çıkıyor diye haber yapılmıştı...
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
3 yılın altındaki askeri ceza olarak duymadım ama torba yasasındaki eksik kalan kısımlar için geçenlerde yeni bir mini torba yasa çıkıyor diye haber yapılmıştı...
yargının hızlandırılması ayrı bir kanun o sadece 1632/63 a yı kapsadı bu farklı bir kanunmuş mini torbamı kocaman torbamı net bilen yok hükümet zaten boyuna torba çıkarıyor ama .... hayırlısı
hadi inşallah hayırlısı...