Çatı aktarılmasının gecikmesi nedeniyle alt katta oluşan hasar'ın tazmini.
Merhaba,yeni inşa edilen(3 yıllık)binanın üst kat dairelerinden biri yeni kullanılmaya başlandı.Daire sahibi çatıdan sızıntı olduğunu belirtince yönetici olmam sıfatıyla müteahhiti arayıp gerekli aktarmanın yapılmasını talep ettim.Ancak yetkin kişiler geç müdehale ettiler.3 ay sonra ancak tamirat yapıldı ve bunun üzerinden 4 ay geçti ve taşındığı tarihten itibaren ödenmeyen aidatları talep ettiğimde ise "çatı akıyor geç tamirat yapıldığı için duvar boyaları attı ben bu aidatı ödemem" diye itiraz ediyor.Üzerinden bu kadar süre geçmesine rağmen daha yeni itirazını belirttiğine göre boya atmasının sebebinin çatıya bağlanması olmaması gerekir diye düşünüyorum.Ödenmeyen 7 aylık aidat bedeli için ihtarname çekilmesi durumunda yaptırım gücünün ne olacağı veya tarafımıza karşı bir dava açılması durumunda izlenebilecek yöntem hususunda bilgilerinizi rica ederim.Syg.
Cevap: Çatı aktarılmasının gecikmesi nedeniyle alt katta oluşan hasar'ın tazmini.
Her sorun kendi mecrasında halledilir. Dolayısıyla aidat borcunun tamirat giderine mahsup edilmesi düşüncesi yanlıştır. Her malikten tahsil etmeniz gereken aidatı bu malikten de tahsil etmelisiniz. Ödenmemesi durumunda yetkinizi kullanarak icra takibi yapabilirsiniz. Siz yönetici olarak görevinizi yapıp ilgili müteaahite durumu bildirmişsiniz. Ama zamanında yapılmış ama geç. Kat maliki bundan zarar gördüğünü beyan ve iddia ediyorsa o taktirde mahkemeden tespit yapılmasını talep edecek, bilirkişinin vereceği rapora göre müteaahit hasar tazmininden sorumlu olacaktır.
Cevap: Çatı aktarılmasının gecikmesi nedeniyle alt katta oluşan hasar'ın tazmini.
Mütahide yapığı binadan 5 yıl boyunca sorumlu olduğunuda söyleyin.öyle satıpta paraları cebine indirmesi değil. Aidatınızı ödemek zorundasınız ödemediğiniz takdirde suçlu duruma düşersiniz. Mütahiti sulh mahkemesine tespit yapılmasını talep edecek, bilirkişinin vereceği rapora göre müteaahit hasar tazmininden sorumlu olacaktır.
Bilgi için teşekkür ederim.Ben inisiyatifime dayanarak ihtarımı çekerim ancak karşı taraf muhtemelen hasar için karşı atak ile beni/yönetimi hedef alacaktır.Bu takdirde hasar tazmini kabul etmeyecek müteahhit'e bunu nasıl rücu edebiliriz?