Devam eden bakaya mahkemeleri ve yeni yasa
6 Nisan 2011 tarihinde Bakaya sucu mahkemesi ilk durusmam var. Raporlarimi mahkeme ibraz edecegim. Bildiginiz gibi yargi hizmetlerinin hizlandirilmasi amaciyla bazi kanunlarda degisiklik yapilmasina dair kanun dun mecliste kabul edildi. Devam etmekte olan bakaya mahkemelerinin bu yeni kanundan sonra ne sekilde devam edecegi konusunda bilgiye ihtiyacim var.
Cevap: Devam eden bakaya mahkemelerı ve yenı yasa
İmla kurallarına dikkat edelim lütfen.
Cevap: Devam eden bakaya mahkemeleri ve yeni yasa
Devam etmekte olan bakaya davalarinin yeni yasadan sonra ne sekilde isleyecegi konusunda bilgisi olan yok mudur?
Mahkemeler bir sonraki celselerinde görevsizlik kararı vererek yetkili idari merciiye yolluyorlar dosyayı.
Yargıtay'da bulunan dosyaların durumu da yerel mahkemeler gibi görevsizlik mi olacak acaba*
Benim durumum daha farklı.. 1 yıl önce mahkemem oldu ve 2 ay 15 gün hapis cezası kararı verildi, bu da tedbir olarak 37 gün içkili yerlere girmeme cezasına çevrildi.. para cezası almadım..
Bu sürede askere gittiğimden 37 günlük ceza teskere sonrasına ertelendi..
Teskeremi aldıktan sonra dosyamın olduğu Denetimli Serbestlik Şubesine gittim.. Bana yeni düzenlemeler sebebiyle mahkemeye yazı yazıldığını ve mahkemeden cevap beklediklerini, mahkemenin büyük ihtimalle bunu para cezasına çevireceğini, şu an bir işlem yapamayacaklarını söylediler..
Merak ettiğim bir yıl önceden, 2010 Temmuzda kesinleşmiş, gerekçeli kararı yayınlanmış bir mahkeme kararı, bu şekilde yeni bir değişiklikten etkilenebilir mi??