Borçlarım yüzünden nasıl bir ceza alırım
Üç sene önece sabit olamayan bir işte çalışıyordum ve tabiki buda başıma geleceklerin başlangıcı oldu.Biriken telefon,internet,gsm operatörleri,banka ve bir senetli borç.
Elimdeki imkansızlıklardan dolayı ödeyemedim.Şimdi ise sabit bir işim var, eşim ve kızımın durumdan etkilenmemesi için (haciz) boşandık. Tekrar evlenmek istiyoruz ama malum borçlar nikahlandığımız an bu alacaklılar eşimin evine haciz işlemi başlata bilirlermi? Şuan hiçbir işlem yapamıyorlar eski yaşadığım şehirdeki muhtar kaydımı silmiş yani bir ikametim yok. Birde çalıştığım yere ikametimi alsam haciz için gelirlermi? herşeyi düzeltmek istiyorum ( borçları sırasıyla ödemek) bilgilerinizle aydınlatırsanız sevinirim. Eşimle aynı evde yaşıyoruz sadece ikimizin bildiği bir boşanma . Eşim benim soyadımı taşıyor yine. Resmi yerle boşanmış olduğumuz biliniyor. Tek korktuğum eve haciz gelip eşyaların alınması. bilgi vererirseniz sevinirim.
Birde nasıl bir caza uygulanır.
teşekürler..
Cevap: Borçlarım yüzünden nasıl bir ceza alırım
Öncelikle 3 yıl öncesinin takipleri devam ediyor mu onu bir belirleyin. İcra takibi yapılmış ise takipler düşmüş olabilir, takipten vazgeçilmiş olabilir veya hakkınızda aciz vesikası da alınmış olabilir. Öncelikle aciz vesikası alınmış ve halen aktif olarak devam eden icra takiplerini belirleyin. Avukatları ile görüşerek taksitlendirme isteyin yardımcı olacaklardır. Eşiniz ile boşanmış olmanız birlikte yaşadığınız eve hacze gelmeyecekleri anlamına gelmez. Birlikte yaşadığınızı tespit ederek memur haciz işlemi de yapabilir. Borcun ödenmemesinden dolayı bir direkt cezai işlem uygulanmaz ancak mal beyanında bulunmama, taahhüdü ihlal gibi işlemlerin yaptırımları vardır.
Cevap: Borçlarım yüzünden nasıl bir ceza alırım
Teşekürler bilgileriniz için . Bazı Av.katlar taksit yapıyor bir sorun olmuyor 6-7 taksit bile yapan var, bazıları hiç yanaşmıyorlar.Tamam bir vukaatımız var ama ben bunu ödemek istiyorum sonuçta ama alacakların hepsini istiyorlar nereye başvura bilirim ? (taksit'e böldürmek için) Sürekli gidip imza atmamı istiyorlar. Taksit yapanlarda bir sorun yok telefonda anlaşıp hesap numarası veriyorlar. ben izmirde yaşıyorum onlar antalyada .
Bu koca sitede yazımı dikkate alıp cevap demiyelimde aydınlattığınız için çok minnettarım. Av. Serkan bey,