Yasal Telefonumun IMEI Numarası Kopyalanmış
Merhaba,
Az evvel "Yasal uyarı" başlıklı bir kısa mesaj aldım. Yasal telefonumun IMEI numarası kopyalanmış. 30 gün içinde görüşmeye kapatılacakmış.
Telefon, 3 yıl önce bir arkadaşım tarafından bana hediye edildi. Faturası mevcut. Fatura arkadaşımın adına. Satan yer bana çok uzak bir şehirde.
Bu sorunu, Tüketici Hukuku çerçevesinde nasıl çözebilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yasal Telefonumun IMEI Numarası Kopyalanmış
Bu gibi durumlarla çok karşılaşılıyor, savcılığa gitsen bile yapabilecekleri herhangi bir şey yok. Telefonunu kullanamamaktansa git bi telefoncuya telefonunun imei numarasını değiştir, zaten 3 sene önce alınan telefonun garantiside birmiştir, telefonunu kullanmak adına yapabileceğin en mantıklı yol bu olur.
Alıntı:
mcorbaci rumuzlu üyeden alıntı
git bi telefoncuya telefonunun imei numarasını değiştir
Telefonun IMEI numarasını değiştirmek suçtur.
Mantıklı olanı şudur: Birisi sizin telefonunuzun IMEI numarasını kendi telefonuna kopyaladığında devlet her iki telefonun sahibini de bildiğine göre ikinizi birden çağırır, hanginizin telefonundaki IMEI sahte ise onun canına okur, diğerine de pardon der yollar.
Ama ne yazık ki şu anda yapılan uygulama tam tersine mağdur olana ceza vermektir. Şimdiki uygulamada sahtekara hiç bir şey olmamakta, mağdurun ise bu uygulama yüzünden anasından emdiği süt burnundan gelmektedir.
Bir dükkana hırsız girdiğinde "hırsız içeri girerken gürültü edip komşuları rahatsız etmiş" diyerek dükkan sahibini hapse atıp hırsıza hiç bir şey dememekten ne farkı var bunun anlamaya çalışıyor ama bulamıyorum.
Sizinde söylediğiniz gibi mağdur olan cezayı çekiyor. Başıma geldiğinden söylüyorum savcılığa gittiğimde savcı imei numarasından takip yapamayacaklarını milletvekili emniyet müdürü gibi insanların çağırıldığını söylediler, yani imei numarasını değiştiren insanlar bu devletin kanun koyucusuyla kolluk kuvveti mensubu oluyor böyle bi ülkede yaşıyorken bizim o kurallara uymamamız pek önemsenmez sanıyorum :)
benim telefonumun garantisi devam ettiği halde benim başıma aynı olay geldi. telefonu aldıktan 2 ay sonra aynı sorunu yaşadım ve bakırköy tüketici hakem heyetine gittim. sonuç mağdurumda mağdurum.yapılan tek çalışma şudur btk ( bilgi teknolojileri kurumu ) size bir form veriyor ve o formu doldurup size verilen numaraya fakslıyorsunuz sonra telefonunuzun içine sadece bir sim kart takacak şekilde telefonunuz açılıyor ikinci bir hattınız var sa eğer kusura bakmayın 2. bi telefon almak zorundasınız.