4B li Sağlık Bakanlığı Personelinin Kadrolu Olan Eşinin Yanına Eş Durumu Tayini
İyi günler dilerim.Kısaca konu şu şekilde.Eşim Kütahya ilinin bir ilçesinde 4Bli sözleşmeli ebe pozisyonunda 16.03.2009 tarihinden itibaren çalışmaktadır.Ben ise Balıkesir ilinde Devlet Hastanesinde kadrolu sağlık memuru olarak 28.01.2003 yılından beri çalışmaktayım.4B li olarak çalışan eşim eş durumu tayinlerine başvuruda bulundu ve başvurumuz reddedildi.gerekçe olarak sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu bölge hizmet gruplarına göre Kütahya İlinin balıkesir iline göre alt bölgede olması gösterildi.ve bu en son şubat 2011 yılında yapılan eş durumu atamalarına Balıkesir ili için Sağlık Bakanlığı 13 kişilik ebe kadrosu verdi.Bu kadrolara eş durumu ataması için toplam 9 kişi başvuru yaptı vebunların yalnızca 4'ünün ataması gerçekleştirildi.Diğer 9 kadro boş kaldı.Sağlık Bakanlığının 4B li Sözleşmeli Personel Atama Nakil Yönetmeliği değişmediği sürece 20 yılda olsa gelme ihtimali yok.Fakat Milli Eğitim Bakanlığında Personeline her zaman bir umut bir ışık vadediyor.
Bu konuda sözleşmeli olan eşimin yanıma Balıkesir İline tayini ile ilgili dava açmam takdirinde sonuç ne olur.Bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.
Böyle bir site oluşturduğunuz ve verdiğiniz hizmet gerçekten takdire değer.Emeğinize sağlık iyi günler dilerim