Merhaba,
Kat mülkiyeti kanununu ilgilendiren birkaç konu hakkında bilgi almak istiyorum
Kanunu okudum fakat benim durumuma ilİşkin bir şey göremedim.8 daireli 17 otopark kapasitesine sahip bir apartmanda kiracıyım.Eşimden ayrıldıktan sonra evde tek kalmaya devam ettim.İşlerimin yogunlgu nedeniyle eve gelmemeye başladım ben evde yokkende 3 tane arkdaşım evde kalmaya devam ettiler (kirayı hala ben ödüyorum,kontratta benim üstüme).aynı zamnada şahsıma ait arabamıda benimle yan binada oturan babama verdim fakat babamın oturdugu evde otopark olmayınca arabayı benim otoparkıma koymasını söyledim birsüre otoparkı kullanabildik.yeni gelen kiracı polis memuru evde sürekli kalmadıgım benim yerime başlakalrı kalıyor diye otoparkı kullanmayacagımı hatta otoparkın kilidinin şifresini degiştirip sadece ev sahiplerinin otoparktan yararlanacagını söyledi.bizde ortak kullanım yerlerinin kiracı yada ev sahibi gibi ayrım yapılmadan yararlanacagını anlatmaya çalışmak için evinin önünde konuşmaya çalıştık ama üzerimize saldırdı onu ayırmaya çalışan karısınıda tokatladı.beni gerek akrabalarıyla gerekse polis memurluguyla tehdit etti.Bende karakola gidip dileçe verdim ertesi gün karakoldan dileçenin savcılıga gönderildigini ögrendim.Bu konulardan hiç anlamadıgım için sürecin nasıl işleyecegi konusunda hiç bir fikrim yok. o yüzen sorularımı mazur görün.sorum şu:
1)mahkeme ne zaman olur(yada bu olay nekadar sürer)
2)arkdaşlarım ikametlerini evime aldırmışlar ceza alırız diye,onların benim evimde oturuyor olması benim evin otoparkından yararlanmam için sınırlayıcı olurmu( kirayı ben ödedigim ve kontrat benim üstüme oldugu halde)
3)eger ben haklıysam onun alacagı ceza ne olur?