1 Yılını Doldurmamış Evlilikte Boşanma...
Ben yaklaşık 5 ay önce evlendim ve eşimle geçinmekte sıkıntı çekiyoruz. Çok sinirli ve çok fazla kavga çıkartıyor. Bir de kendisinin de kabul ettiği öfke kontrol problemi var. Ve bu hakaretle kalmayıp zaman zaman fiziksel tepkiye kadar varabiliyor. Ben kendisine el kaldırmış değilim ama onun yaptıklarını da rapor yoluyla kanıtlayamam çünkü kendimi savunduğumdan gözle görülür bir fiziksel gösterge yok. Ettiğimiz kavgalara annem, babam ve kardeşim şahit. Bunlar boşanabilmem için yeterli olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 1 Yılını Doldurmamış Evlilikte Boşanma...
Anne, baba ve kardeşinizin şahitliğini hakimin tek başına nazara alacağını sanmıyorum, siz bunu bir şekilde tespit ettirip bu olayların birlikte yaşamayı çekilmez hale getirdiğini ispat ederseniz ve bunun eşinizin kusuruna dayandığını kanıtlarsanız boşanma mümkün olur, olayların tespitini ise olay esnasında polise haber vererek ve adli tıpta fiziksel muayene ile yapabilirsiniz diye düşünüyorum...
Teknik cihazlar ile görüntülü ve sesli kayıt yapabilirsiniz ve siz evlilik kurumu altında bir olduğunuz ve eşlerin evlilikte ayrı ayrı özel hayatı olamayacağından mahkeme bu delili gözardı etmeyecektir.Yani evliliğe özel bir durum olarak özel hayatın gizliliğini ihlal etmiş olmazsınız.
Şahitlerin'de ifadesine dayanarak şayet yargıç evlilik kurumunun temelden sarsıldığına kanaat getirirse boşanamamanız için bir sebep göremiyorum.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Madem ki boşanmayı kafanıza koydunuz, eşiniz kazara hamile filan kalmasın. Ayrılmayı düşündüğünüz eşinizden çocuk sahibi olmanız hata olur. ama en çokta çocuğa da yazık olur. Boşanırsanız çocuk annede kalır, sizde hakim kararı ile ayda 2 kere görebilirsiniz. Tabi eşiniz zorluk çıkartmazsa. ayrıca çocuk için de nafaka ödersiniz. Yani boşansanız bile eşinizle sürekli muhatap olmak zorunda kalırsınız. Ayrıca çok sinirli ve öfke kontrolü problemi olduğunu iddia ettiğiniz eşinizden çocuk sahibi olmanız karşısında çocuğunuzun iyi bir psikoloji içinde olmayan bir annede büyümesine razı olmuş olacaksınız. Bunu da unutmayın.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Madem ki boşanmayı kafanıza koydunuz, eşiniz kazara hamile filan kalmasın. Ayrılmayı düşündüğünüz eşinizden çocuk sahibi olmanız hata olur. ama en çokta çocuğa da yazık olur. Boşanırsanız çocuk annede kalır, sizde hakim kararı ile ayda 2 kere görebilirsiniz. Tabi eşiniz zorluk çıkartmazsa. ayrıca çocuk için de nafaka ödersiniz. Yani boşansanız bile eşinizle sürekli muhatap olmak zorunda kalırsınız. Ayrıca çok sinirli ve öfke kontrolü problemi olduğunu iddia ettiğiniz eşinizden çocuk sahibi olmanız karşısında çocuğunuzun iyi bir psikoloji içinde olmayan bir annede büyümesine razı olmuş olacaksınız. Bunu da unutmayın.
Kesinlikle en önemli mevzuyu söylemiş sayın üye,ön görülmeyen gebelik nafaka,velayet,ekstra masrafların yanı sıra bir bireyin geleceğini peşinen yahut kazara tayin etmemeye önem göstermelisiniz düşüncesindeyim
Bu konuya açmaktan dolayı çok pişman olduğumu saçmaladığımı ve silinmesini istediğimi belirtmeme rağmen neden hala silmediğini anlayabilmiş değilim.
neden pişman oldunuzki sayın avukatımız ve üyemiz çok güzel yazmışlar tereddütünüz ne?