Cevap: İcra borcuna itiraz
Alıntı:
rekli034 rumuzlu üyeden alıntı
Hastane bana icra takibi başlattı bu takibe itiraz edersem beni nasıl bir süreç bekliyor ve anlattıklarım gözönüne alınınca itirazımın bana bir faydası olacakmı sonuçta haksız çıkıp bundan çok daha fazlasını ödemeye mahkum olmak istemiyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
İcraya itiraz edebilirsiniz elbet fakat bu durumda alacaklı vekili mahkemeye yapılan masrafları kalem kalem fatura ile ibraz edecek ve sizin itirazınız yersiz bulunursa %40 alt limiti ile icra inkar tazminatı sizin borcunuza eklenecektir.yani borcunuz 3.250 TL+%40 tazminat olacaktır.
Açıkçası özel sağlık sigorta sözleşmesindeki sayfalar dolusu maddelerin hangisi beni ne kadar koruyor veya hangisi aleyhime anlayabilmem çok zor ve şu an sigorta şirketi topu hastaneye atmış durumda hastanede sanki onlara senetli borcum varmışçasına bu parayı benden almak istiyor.
Bu durumda yasalar karşısında esas sorumlu hastanemi,sigorta şirketimi yoksa benmiyim bilemiyorum avukat tutacak durumum yok benim merak ettiğim konu şu itirazımın yersiz olup olmadığının tesbiti aşamasında duruşmamı yapılacak yani orada ben kendimi savunabilecekmiyim söz hakkım olacakmı yoksa başka türlü bir uygulamamı yapılıyor.
Sayın Emrah Öztürk konuyu aslında özetlemiş. Bir icra takibi ile karşı karşıyasınız. Somut olayda diğer anlatımlarınızın aslında bir önemi yoktur. İcra takibine itirz edebilirsiniz. İlamsız takiplerde itiraz imzaya veya börca yapılabilir. Birde takip sizin ikametgahınıza en yakın icra dairesinden başlatılmadıysa yetkiye de itiraz edebilirsiniz. İtirazınız büyük ölçüde borca itiraz olacaktır. Süresi içinde size tebliğ edilen ödeme emrine ''Borcum yoktur'' şeklinde yazılı veya icra dairesine giderek sözlü itirazda bulunursanız icra takibi duracaktır. Ancak bu kez alacaklı icra mahkemesinden itirazın geçici veya kesin olarak kaldırılmasını isteyebilecğei gibi genel mahkemede itirazın reddi davası açacaktır. Bu süreç başladığında alacaklı muhtemelen mahkemeye adınıza düzenlenmiş faturayı ve tedavi giderlerini açıklayan bir poliçeyi sunacaktır. Bu durumda sizin bu borcun aslında var olmadığını belge ile ispat etmeniz gerekecektir. Bunu yapabilir misiniz? Cevaplamanız gereken soru budur. Eğer yapamayacak iseniz Emrah Bey'in sözününü ettiği asgari % 40 cezai tazminat ve mahkeme süresince işleyecek faizler ve mahkeme giderleri ile birlikte borcunuz daha da kabaracaktır. Bir avukattan destek almanızın sorununuzun çözümü için faydalı olacağı düşüncesindeyim.