-
Temyizdeki Dosyam
Merhabalar
Yargıtaydaki dosyalar hakkında nasıl bilgi alabiliriz bu konuda yardımcı olabilecek bir avukat abimiz var mı? 2010 mart ayının başında temyize giden dosyam hala sonuçlanmadı şuan 13. aya girmek üzereyiz ve 2 defa dilekçe göndermeme rağmen hiçbir sonuç alamadım... Hatta dilekçenin bir tanesini İş mahkemesinin kalem müdürüne yazdırdım da gönderdim ama hala olumlu veya olumsuz bir sonuç yok... İlginç olanda Uyaptan bakıldığında 2011 yılının başında görülmüş davalardan bazıları bile sonuca bağlanmış...
Artık umudum kalmadı nerdeyse düzenim zaten bozuldu iş bulmakta büyük sıkıntı yaşıyorum ve üstüne borçlarım yüzünden bankalarla uğraşıyorum... 2 senedir ne doğru dürüst maaş alabildim ne de doğru dürüst sigortalı bir iş bulabiliyorum..
Muayene olmak için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum deli raporu vercekler diye çekiniyorum. Ne yapmalıyız bu konuda bir büyüğümüz yardımcı olabilirse sevinirim..
-
Cevap: Temyizdeki Dosyam
Bu konuda yardımcı olabilecek biri yok mu?
-
Canınızı sıkmayınız. Dosyanızı şu linkten https://vatandas.yargitay.gov.tr/pro..._jsp/index.htm sorgulayınız dosyanızı bulursunuz.
-
yardımcı olduğun için saol ama ben dosyamı zaten görebiliyorum her şekilde hatta 2011 yılında 17879 tane dosya olduğunuda görebiliyorum ve de bunların içinden sonuçlanmış olanları bile görebiliyorum... benim anlamadığım 2010 yılında gönderilmiş olan dosyamın ve benim ki gibi 2010 yılına ait birçok dosyanın sonuçlanmadan 2011 deki bazı dosyaların sonuclandırılması biz daha ne kadar beklicez acaba bunu çok merak ediyorum..
-
Bunun nedenini dosyanızın bulunduğu Yargıtay Dairesinin Kaleminden belki öğrenebilirsiniz.
-
-
Az önce yargıtay 9, hukuk dairesini aradım durumu öğrenmek için açtılar dosya numarasını söyledim haziran gibi sonuçlanır hatta adli tatil sonrasına kalır dedi 2 tane dilekçe yazmıştım dedim ikiside reddedilmiş dedi.. nasıl bir adalet sistemi var anlamıyorum yaa bi de yüzüme kapattı telefonu..... iş bulamıyosun, borcun var, bir gram gelirin yok şimdi birilerinin yakasına yapışıp canını mı alalım yoksa kendimiz mi çıkalım bi köprüye.....
-
olaya karşı taraf penceresinden de bakabilmek lazım.her yıl binlerce dosya açılıyor ve bunların büyük çoğunluğu temyiz edildiği için Yargıtaya taşınıyor,iş yükü nedeniyle kararların geç alınması normal hale geldi fakat asıl yapılması gereken sistemi buna uygun hale getirip daha fazla mahkeme ve daha fazla daire açmak olabilir,sabırlı olun bence
-
cem senle aynı dertteyiz bende 2009 da işten cıkarıldım dosya yargıtayda agustos ayında 2 sene olacak hala haber yok senin davan sonuslandımı lütfen bilgi verirmisin...(dosyam 9. daire temmuz.2010 tarihli)
-
geçen sene temmuzda mı ulaştı dosya yargıtaya... benimki mart 2010 da temyize gönderildi ama halen bir sonuç yok... yerel mahkemeden sonra 16 aydır yargıtayda ne zaman sonuçlanacak bende çok merak ediyorum...